menu

Faalkracht

Dat is mijn leitmotiv van de TEDx Talk die ik deze week hield in het Amsterdamtheater voor de Event rond education met als thema: Born to learn. 

Aparte ervaring. Wel erg spannend met een grote zaal vol jonge mensen. En dan ook nog de enthousiaste reactie van het publiek beleven. De borrel volgde vrij snel daarna,want ik was de laatste spreker, dus dat bracht ook weer boeiende gesprekken.

Wat is faalkracht?

Faalkracht? Het sloeg aan, want mensen denken altijd over faalangst. Onzin, als je van alles onderneemt is één ding zeker: je vliegt veelvuldig uit de bocht. Daar heb ik de nodige ervaring mee opgedaan. Door die schok kom je eerst met je billen op de grond terecht. Om daarna de kern, vonk in je lijf te voelen, zodat je nieuwe energie hervindt, om er weer tegenaan te gaan. Een andere weg in te slaan, met onbekende verrassingen. Omdat wij sociale wezens zijn, heb je ook andere mensen nodig, die je faalkracht aanspreken, moed geven voor het nieuwe avontuur. Liever dan met woorden, zeg ik het met liedjes. Zo eindigende wij zingend over een babyschildpadje dat in zijn uppie die enorme oceaan in duikelt.

Wil je het volgen?

Reageren

Auteur

Jacquelien de Savornin Lohman

Jacquelien de Savornin Lohman

Sinds 2005 staat Prof. dr. Jacquelien de Savornin Lohman (1933) als cabaretier op de planken van het theater. Maar dat is niet de enige carrière die zij heeft gehad. Zij was succesvol advocaat, hoogleraar jeugdhulpverlening en pedagogie, wetenschappelijk ambtenaar én van 1991 tot 1995 lid van de Eerste Kamer voor D'66.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten