menu

Eigen website voor opa en oma

Vanaf het moment dat de Facebook groep ‘Opa en Oma’ werd opgericht in april 2013 groeide de groep als kool. In slechts 2,5 jaar groeide de groep uit tot een community van maar liefst 28.000 opa’s en oma’s die allemaal één ding gemeen hebben: zij genieten van hun opgroeiende kleinkinderen en dat gevoel willen ze graag met de hele wereld delen. Logisch dus dat er nu na 2,5 jaar ook eindelijk een eigen website is waar de trotse opa’s en oma’s terecht kunnen.

Logisch die eigen website

De Facebook leden van de community waren zo enthousiast dat de eigen website, of het online magazine zoals de oprichters het noemen, de logische volgende stap was. “Voor ouders en met name de moeders zijn er tientallen websites te vinden, maar voor grootouders was er nog helemaal niets. Terwijl ook zij graag online meer lezen over kleinkinderen en alles wat daar mee te maken heeft”, aldus Nick Wevers, een van de oprichters.

Diverse thema’s

Op de website lees je over alles dat met opa’s, oma’s en kleinkinderen te maken heeft. De redactie schrijft zelf en wordt ondersteunt door een grote groep gastbloggers. Of dit nu over uitjes is, spelletjes die je thuis kunt doen, opvoeding of over de speciale relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken en het heeft een plekje op de website.

Oppastas tip

En dat de vele tips een succes zijn blijkt ook uit de verhalen die te vinden zijn op de website. Ooit gehoord van een ‘oppastas’? Het is een tas vol met spulletjes waar de kleinkinderen mee mogen spelen. In de tas kun je als grootouder van alles stoppen: kleurplaten, spelletjes, boeken, voorwerpen om mee te knutselen, noem maar op. En aan het einde van de dag neem je als grootouder de tas weer mee naar huis. Zo blijven de kinderen nieuwsgierig naar wat er de volgende keer in de tas zal zitten als opa en oma komen.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten