menu

Een rollator van de Aldi

Elke week zijn er wel krantenberichten over de groei van het aantal ouderen. De ene keer klinkt het nieuws erover rustig en neutraal, de andere keer als een angstaanjagende tsunami.

Een geruststellend geluid komt uit onverwachte hoek, van de Duitse supermarkt Aldi, met vele vestigingen in Nederland. Deze week was de reclamefolder van de prijsvechter voor een groot deel gewijd aan producten voor ouderen. Naast de ovensnacks, blikken kippensoep en gemarineerde speklappen waren er speciale aanbiedingen voor de oudere medemens. Een stevige wandelstok annex grijparm voor € 4,49, een loep voor het makkelijker lezen van de krant € 9,99, een medicijnendoosje € 1,49, een lekdichte matrasbeschermer € 6,79, een telefoon met grote toetsen € 59,99 en zelfs een lichtgewicht rollator voor € 89,99. Verder waren er nog een douchekruk, hygiëneslips en kunstgebit-reinigingstabletten. Kortom: aan elke oudedagskwaal was gedacht.

Niet alleen een rollator

Ik moest even een ongemakkelijk gevoel wegslikken.  Maar direct daarna dacht ik: hoezo? We worden overstroomd met folders met leuke speeltjes, kleertjes en hapjes voor baby’s en kleuters, met Moeder- en Vaderdag pakken drogisten en cosmeticazaken flink uit met hun lekkere geurtjes voor hem en haar, dus waarom zou de oudere niet eens in het zonnetje mogen staan ? Waarschijnlijk kwam mijn ongemak voort uit het feit, dat alle aanbiedingen voor de senioren te maken hadden met hun lek en gebrek. Dus, directie van de Aldi, volgende keer graag ook wat leuke dingen voor de oudere: een pot vrolijke geraniums, een paar spannende dvd’s, lekkere douchegel en een leuke strandhoed met bijpassende zonnebril.

Voor het goede boek (want ouderen lezen veel en graag en dankzij de speciale Aldi-loep ook nog makkelijk) gaan we wel gewoon naar de boekhandel. Met of zonder rollator.

Reageren

Auteur

Cisca Dresselhuys

Cisca Dresselhuys

Cisca Dresselhuys (72) is journalist en was van 1981 tot 2008 de eerste hoofdredactrice van het maandblad Opzij. Sinds haar vertrek bij Opzij schrijft zij als freelance journaliste voor onder andere Trouw, Zin, Nouveau en online publicaties zoals FAB magazine.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten