menu

Een huisdier leasen

Honden uitlaatservice in Levensles

Sietse aan de wandel met hond en de jongedames van ‘Dierenlease’

Wil je meer bewegen en meer sociale contacten? Neem dan een hond! Zo kom je elke dag buiten en je ontmoet andere hondenliefhebbers.

Veel ouderen zouden dit best willen, maar kunnen de dagelijkse zorg voor een huisdier niet aan. Dat geldt ook voor veel scholieren en studenten, die overdag in de collegebanken zitten.

Een huisdier delen

Tijdens Levensles bedachten vijf enthousiaste leerlingen van MBO Noorderpoort in Groningen daarom het concept ‘Dierenlease’: samen een huisdier delen! Want wat is er nu leuker dan samen met een vrolijke viervoeter een rondje door de buurt te maken? Sietse van Dijk vindt het gezelschap van Esther, Jolieke, Gillian, Fabienne en Marianne in ieder geval heel gezellig en de beweging en buitenlucht zijn goed voor ieders gezondheid.

OOPOEH en ZorgDier

Er zijn gelukkig meer initiatieven die oudere mensen en huisdieren met elkaar in contact brengen, zoals stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier). OOPOEH, in 2012 opgericht door Sofie Brouwer, koppelt ouderen als ‘maatjes’ aan huisdieren in de buurt die overdag wel wat gezelschap kunnen gebruiken. Een ander voorbeeld is de stichting Zorgdier, die vrijwilligers met hun eigen huisdier opleidt om op visite te gaan bij mensen thuis of in zorginstellingen. Deze bezoekjes vormen een essentieel onderdeel van belevingsgerichte zorg, activiteit of therapie.

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten