menu

Durf te vragen om hulp

Durf te vragen is een inmiddels alom bekende term die te pas én te onpas wordt gebruikt online. Terecht, want waarom zouden we niet iets durven vragen aan een ander? Heel veel mensen durven het simpelweg niet omdat ze een ander niet tot last willen zijn. Maar dit is onterecht! Heel veel mensen willen dolgraag helpen.

Op NED7.nl hebben wij daarom sinds vandaag een nieuwe partner: WeHelpen.nl. Een online platform waar je heel makkelijk om hulp kunt vragen en waar je heel snel in contact komt met mensen die dolgraag een handje willen helpen. Het gaat hierbij niet om zware hulp, maar gewoon om kleine alledaagse dingen waarmee je elkaar heel snel verder helpt. Oprichter Coen van de Steeg gaat de komende tijd bij ons bloggen en natuurlijk uitleggen wat WeHelpen.nl precies is. Hij kan dat ten slotte het beste!

Van mijn fiets gereden

In 2008 werd ik van mijn fiets gereden. Dat klinkt niet ernstig, maar dat was het wel. Ik werd namelijk op de intensive care van het ziekenhuis wakker met hersenletsel. Het revalideren kostte heel veel tijd én heel veel energie. Mijn vrouw draaide overuren: naast de zorg voor ons jonge gezin en een drukke baan, vroeg ik om heel veel extra aandacht. Hoe lang hou je zoiets vol? Daar heb je hulp van anderen bij nodig!

partner content

Elkaar helpen via WeHelpen.nl

Met WeHelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website de hulp voor een ander regelen. Maak ook gratis een account aan op de website!

Het idee ontstond via Twitter

Ik kon weinig prikkels verdragen. Bezoek van vrienden, hoe goedbedoeld ook, was geen succes. Ook een telefoongesprek kostte mij teveel kracht. Ik ontdekte de wondere wereld van Twitter en kwam zo in contact met Maaike Schnabel. Zij was zelf aan het herstellen van borstkanker en wilde net als ik ertoe doen. Niet alleen op de bank zitten, maar binnen de mogelijkheden van ons kunnen een ander helpen. We wisselden ideeën uit en zo ontstond WeHelpen.nl.

Natuurlijk wil ik helpen

WeHelpen.nl is inmiddels een website waarop heel veel mensen hulp aanbieden én vragen. Het varieert van de hond uitlaten tot boodschappen doen. En van de heg snoeien tot schilderles tijdens een kopje koffie. Het is een enorm succes! Tienduizenden mensen hebben zich al aangesloten. Want iemand helpen die je nodig heeft, dat doe je toch heel graag?

Gratis en voor iedereen

Doen al die mensen dat kosteloos? Ja! Voor de geboden hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of gegeven. De website is overigens ook gratis. Iedereen kan zich aanmelden. Je kunt het aanbod of de vraag tot op je eigen postcodeniveau bekijken. Natuurlijk ook in een andere stad, omdat je ouders daar bijvoorbeeld wonen of omdat een goede vriendin wel wat hulp kan gebruiken.

video

Durf te vragen

Eigenlijk maken we via WeHelpen.nl verborgen krachten uit de samenleving zichtbaar. We horen vaak dat mensen huiverig zijn voor vrijwilligerswerk: “Dat is niet vrijblijvend en ik heb al een drukke baan!” En dat is ook heel erg begrijpelijk. We hebben het allemaal hartstikke druk. Maar mensen zijn wel heel snel bereid om iemand een keer te helpen. Met WeHelpen kun je kiezen wat bij je past en wanneer het je uitkomt. Het resultaat: een goed gevoel omdat je de dag van iemand anders wat mooier hebt gemaakt!

En nu we het toch hebben over durven vragen. Wij willen jou ook een vraag stellen!

NED7 poll

Ben jij al lid van WeHelpen.nl?
Zeker!
Nee
Ik denk er nog over

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten