menu

Dichterbij met beeldbellen

Wouter in Levensles

Wouter aan het beeldbellen met zijn oma

Tijdens een van de Levensles-bijeenkomsten presenteerde student Agogisch Werk Wouter Stolwijk, van het Deltion College uit Zwolle, zijn idee om jongeren te verbinden met ouderen uit hun omgeving. Volgens Wouter zou je hier al op de basisschool mee moeten beginnen.

Laat scholieren dromen over hoe zij zelf oud willen worden en bedenken wat zij zelf kunnen doen om jong en oud met elkaar in contact te brengen. Daarnaast zouden jongeren de media moeten bestoken met positieve berichten over ouderen en ouderenzorg!

Beeldbellen met oma

Contacten leggen kan natuurlijk ook digitaal. Zelf onderhoudt Wouter contact met zijn oma via Skype of e-mail. Hij vindt beeldbellen heel handig, zeker als je wat verder van elkaar woont. Zo blijf je bij de tijd en verklein je de fysieke afstand.

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten