menu

Dag van de Mantelzorg is dat echt nodig?

Dag van de Mantelzorg is een jaarlijks terugkerend evenement waarin een dag lang de aandacht wordt gevestigd op de mantelzorger en al het goede werk dat hij of zij doet.

Maar waarom is het eigenlijk nodig? Ik ben ooit op het idee voor wehelpen.nl gekomen omdat ik zelf zorg nodig had na een ongeluk. Mijn vrouw fungeerde als mantelzorger, maar moest ook voor de kinderen zorgen én had gewoon nog een baan! Zou het dus niet fantastisch zijn als we in ieder geval één dag in het jaar die geweldige mantelzorgers nu eens een handje zouden helpen? Zij verdienen het als geen ander en laten we eerlijk zijn, het is vaak een kleine moeite met enorme impact.

Prachtige voorbeelden uit de praktijk

Met het platform brengen we dagelijks mensen die hulp nodig hebben en mensen die willen helpen met elkaar in contact. En we horen prachtige voorbeelden. In aanloop naar de Dag van de Mantelzorg op 10 november wil ik deze voorbeelden met jullie delen. En hopelijk inspireer ik hier en daar iemand om zich in te schrijven voor deze dag. Ik doe zelf natuurlijk ook mee! 😉

WeHelpen artikelbanner

Een nieuw leven voor Anneke

Anneke heeft zich een tijdje geleden al ingeschreven op wehelpen.nl. Zij was net verhuisd vanuit de Randstad naar Groningen omdat ze verliefd was geworden op iemand die daar woont.  Dan laat je wel een leven als, in haar geval, apothekersassistente achter en een club vrienden die je niet regelmatig meer zult zien. Ze is altijd heel sociaal betrokken geweest en wil graag iets doen voor anderen. Bijkomend voordeel is dat ze daardoor ook makkelijker mensen leert kennen in haar nieuwe woonomgeving.

Ernstige gezondheidsproblemen

Via de website kwam ze in contact met Sylvia die gezelschap zocht voor haar moeder. Haar moeder heeft ernstige gezondheidsproblemen en Sylvia is haar mantelzorger. Sylvia’s moeder wil eigenlijk alleen door haar dochter geholpen worden. Dit legt een enorme druk op Sylvia die ook wel eens tijd voor zichzelf wil.

Gerelateerd bericht: Mantelzorgtips voor beginners

Mantelzorger en vriendin

Anneke en Sylvia spreken af en er is direct een klik. Sylvia’s moeder ontmoet Anneke nu regelmatig. Ze maken een wandeling naar het winkelcentrum of drinken gewoon een kopje koffie. Anneke: “Ik zeg altijd tegen haar: “Mijn dag is écht goed als ik jou heb zien lachen.” Sylvia noemt Anneke een engel. Dankzij haar is de zorg die zij haar moeder geeft een stukje makkelijker geworden. “Het voelt geweldig om te proberen wat zonlicht te planten in harten van mensen die alleen nog maar grijs kunnen zien”, aldus Anneke. Ze helpt een mantelzorger. Plus ze heeft twee vriendinnen erbij gekregen.

Dag van de Mantelzorg

10 november is het zover, dan is het de Dag van de Mantelzorg. Ik ben in aanloop naar deze dag heel benieuwd naar jullie ervaringen met mantelzorg, met gewoon iemand helpen, of met onze website wehelpen.nl. Laat hieronder een berichtje achter en deel die ervaringen met mij, maar ook met iedereen hier op NED7. Zo kunnen we elkaar hopelijk inspireren én helpen ook iets te doen voor elkaar!

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten