menu

Countryzanger Glen Campbell overleden

Gisteren overleed country legende Glen Campbell die velen van ons waarschijnlijk kennen als de ‘Rhinestone Cowboy’. Hij overleed op 81 jarige leeftijd en laat een schat aan muziek historie achter.

Voor de mensen die Glen Campbell en zijn muziek nooit gehoord hebben is hij misschien beter bekend als de hoofdrolspeler in zijn eigen documentaire over de strijd met de ziekte van Alzheimer. Deze documentaire, genaamd ‘I’ll Be Me’ is op Netflix te zien en volgt Glen Campbell tijdens de laatste optredens van zijn carrière.

Glen Campbell overleden

De zanger verwierf wereldfaam met zijn liedjes en verkocht in de jaren 70 zelfs meer platen dan de Beatles. Hij won tal van Grammy’s en was één van de eerste countryzangers in Amerika die zowel met country- als met popmuziek nummer 1 hits scoorde. Niet gek dus dat tal van bekende muzikanten dit weekend hun bewondering en herinneringen deelden via social media. Dat Glen Campbell overleden is wil echter niet zeggen dat zijn muziek ook verdwijnt. Hij nam ruim 75 albums op waarvan zijn laatste heel toepasselijk ‘Adios’ heette.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten