menu

Burenhulpcentrale voor kleine klusjes

Dat je je buren helpt is eigenlijk heel gewoon. Er zijn genoeg mensen die even een boodschap voor je willen doen of de hond willen uitlaten. Maar waardoor het vaak niet gebeurt is omdat we het heel moeilijk vinden om om hulp te vragen. En ook onze drukke agenda speelt een rol. In Den Haag, Hilversum en Bussum hebben ze daar wat op gevonden: de Burenhulpcentrale. Voor een klein klusje kun je daar vanaf nu makkelijk terecht.

Hoe werkt het?

Stel je hebt een griepje en in jouw buurt ken je niet zoveel mensen. Of je bent slecht ter been en de buurvrouw die altijd de boodschappen voor je meeneemt kan een keertje niet. Dan kun je op werkdagen en op zaterdag de Burenhulpcentrale bellen. Iedereen die zich voor de Burenhulpcentrale inschrijft wordt deelnemer. Dat wil zeggen dat je niet alleen hulp kunt krijgen als je het nodig hebt, je moet ook hulp bieden voor anderen die het een keer nodig hebben. Maar…het is niet verplicht!

Burenhulpcentrale ook op zaterdag

De Burenhulpcentrale zoekt altijd iemand die het dichtst bij jou in de buurt woont. En anders de volgende. Het is een automatisch systeem dat tot ’s avonds 21:00 uur operationeel is. Je kunt zelf dus hulpbiedend en -vragend zijn. En als er contact met je wordt opgenomen en je kunt niet, dan zoekt het systeem automatisch de volgende in de buurt.

Bij jou in de buurt?

Het is een heel leuk en praktisch initiatief dat het verdient om ook in andere steden en gemeenten gestart te worden. Ben je enthousiast geworden van dit idee? Neem dan contact op via de website met de Burenhulpcentrale. Misschien is er al een start gemaakt en zijn ze blij met jou aanmelding.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten