menu

Belevingstuin voor ouderen

Onder grote belangstelling van cliënten, familie, collega’s, fysiotherapeuten, welzijnswerkers én politici werd op 25 juni jl. de belevingstuin voor ouderen, van Woonzorgcentrum de Vriezenhof in Vriezenveen, geopend. Na een kort welkomstwoord door directeur Paul de Jongh, benadrukte wethouder Oudendijk in zijn toespraak het belang van regelmatig bewegen. En met vrouw Wessels voorop, die model stond voor de instructiefoto’s, wandelden de gasten vervolgens door de verschillende onderdelen van deze belevingstuin voor ouderen.

 

bekijk hier de foto’s van de opening

Ontmoetingsplaats voor jong en oud

Naast de volière, een ruime kooi voor siervogels en vlinders, zijn er moestuinbakken op hoogte, verschillende kruiden voor de geurbeleving en waterbakken met stromend water voor de geluidsbeleving. Directeur Paul de Jongh vertelt enthousiast: “Het is moeilijk in een paar woorden samen te vatten maar aan alles is gedacht, zelfs in het donker zorgt een lichtplan voor een prachtige uitstraling. Dat de  betrokkenheid bij dit project groot is blijkt uit de vele sponsoren die de komst van de tuin mogelijk hebben gemaakt. De tuin is open voor iedereen en bij De Vriezenhof hopen we dat het een ontmoetingsplaats wordt voor jong en oud, waar je naast beweging ook tot rust komt.”

Belevingstuin voor ouderen in Nederland

Vriezenhof is niet de enige zorgorganisatie in Nederland die beweeg- en belevingstuinen aanleggen. Ook andere zorgorganisaties beginnen de voordelen te zien van dergelijke tuinen!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten