menu

Amsterdam Gay Pride 2015

Op 1 augustus kunnen we in Amsterdam weer ongestoord genieten van alweer de 20ste botenparade in de Amsterdam Gay Pride 2015. En ook verschillende zorgorganisaties in Amsterdam zijn van de partij. Zij laten op een feestelijke manier zien waar zij voor staan en strijden. Vanuit het Westerdok vaart de eerste boot om 14:00 uur de Prinsengracht op en de laatste boot zal rond 18:00 uur de parade bij het Oosterdok afsluiten. Komen kijken langs de 6 km lange route? Er is vast wel een plekje te bemachtigen alhoewel je snel moet zijn, want er wordt weer een enorme toestroom verwacht. Met je eigen bootje komen is ook een optie alleen kan een ligplaats niet gegarandeerd worden.

Roze loper bij Amsta

Roze loper bij zorgorganisatie Amsta

Ouderen en de Amsterdam Gay Pride 2015

Zorgorganisaties Amsta, Amstelring, Cordaan en Gay Care organiseren tijdens de Amsterdam Gay Pride 2015 hun eigen Senior & Grey Pride. Zo wordt seksuele diversiteit op een vrolijke en kleurrijke manier onder de aandacht gebracht van bewoners, familieleden en medewerkers.

Hier hoort ook het programma ‘De Roze Loper’ bij, die seksuele diversiteit bij verpleeg- en verzorgingshuizen op de kaart moet zetten. Dit op maat gemaakte programma moet helpen om de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen en transgenders (LHBT) te bevorderen en als het traject goed is doorlopen ontvangt de zorginstelling het certificaat De Roze Loper.

De Roze Loper

Amsta heeft dit traject inmiddels succesvol afgesloten en daarom was het op 2 juli één groot roze feest in het Dr. Sarphatihuis. Hier werd door wethouder Eric van der Burg ‘De Roze Loper’ overhandigd aan Petra van Dam, bestuursvoorzitter van Amsta. Het is de eerste zorgkoepel in Amsterdam met Roze Lopers voor alle locaties van hun verpleeg- en verzorgingshuizen.

Uitreiking certificaat De Rode Loper

Uitreiking certificaat De Rode Loper door wethouder Eric van der Burg

Internationaal voorlopers

Ook bij  Cordaan zijn ze goed op weg, zij hebben inmiddels voor 4 locaties roze lopers in ontvangst mogen nemen en voor de overige locaties wordt later dit jaar de aanvraag ingediend.

De allereerste Roze Loper nam Amstelring (woonzorgcentrum De Rietvinck) in 2010 al in ontvangst. De visie en de roze activiteiten van Amstelring spreekt roze senioren bijzonder aan. Bezoekers uit binnen- en buitenland komen inspiratie op doen bij de Amstelring locaties.

Homoseksualiteit taboe onder ouderen

Homoseksualiteit onder ouderen is nog steeds een lastig onderwerp. Veel ouderen zijn nooit uit de kast gekomen en vinden het in veel verpleeg- en verzorgingshuizen nog steeds moeilijk om voor hun geaardheid uit te komen. Homoseksualiteit was vroeger niet bespreekbaar en werd gezien als een ziekte waarvan je kon genezen. Ans (86) is daar een goed voorbeeld van. Zij heeft heel veel moeite gehad met het lesbisch zijn.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten