menu

Alleenstaande 65-plussers in de meerderheid

Alleenstaande 65-plussers zullen de komende jaren in aantal groeien volgens prognoses van het CBS. Het zijn vooral het aantal alleenstaande vrouwen binnen deze groep dat zal toenemen.

Het CBS heeft berekend dat het aantal eenpersoonshuishoudens met zo’n 800.000 toeneemt tot 3.7 miljoen in 2050. Een klein deel daarvan is toe te schrijven aan paren en eenoudergezinnen.

Alleenstaande 65-plussers door vergrijzing

Als gevolg van de vergrijzing in onze samenleving zullen het aantal alleenwonende 65-plussers stijgen. Bovendien blijven ouderen langer zelfstandig thuis wonen, ook na scheiding of overlijden van een partner. Gevolg is dat we in 2050 zo’n 1.2 miljoen alleenstaande vrouwen van boven de 65 jaar hebben. Het aantal alleenstaande mannen in deze leeftijdscategorie zal in dat zelfde jaar rond de 650.000 liggen.

Meer vrouwen dan mannen

Ouderen  in verpleeg- en verzorgingshuizen worden overigens als aparte groep gezien, dus deze worden niet in de cijfers meegerekend. Maar ook hier is te zien dat vrouwen in de meerderheid zijn en zullen blijven. Nu is de man-vrouw-verdeling 76 procent in het voordeel van de vrouw van 75 jaar en ouder. In 2050 neemt dit percentage iets af, maar is nog steeds 66 procent. Dit komt deels omdat de levensverwachting van vrouwen iets zal gaan afnemen.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten