menu

Alleen eten hoeft niet meer

Alleen eten is natuurlijk hartstikke saai. Het is toch veel leuker om samen met anderen, liefst in de buurt, te eten? Dat levert vaak boeiende gesprekken op en je ontmoet mensen waarmee je wel vaker een vorkje zou willen prikken.

Dat vinden ze bij ‘Eet mee!’ en ‘Eet u mee?’ ook. Deze twee handige online initiatieven kijken in hun systeem met welke personen jij tijdens een etentje wel eens een klik zou kunnen hebben. Een soort ‘online datingservice’ voor mensen die opzoek zijn naar gezelligheid…en lekker eten natuurlijk.

Alleen eten is er niet meer bij

En het kan steeds weer opnieuw, met andere deelnemers. Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan aanschuiven. Je kunt jezelf ook opgeven als kok of jouw adres doorgeven als plaats van samenkomst. Maar je kunt je ook opgeven als gast natuurlijk. Deelnemers worden zo telkens opnieuw aan anderen gekoppeld. Niet alleen ’s avonds bij een diner maar ook met de lunch. Overigens kun je jezelf alleen aanmelden, maar ook met vrienden of je gezin. En geen zorgen, geef je je op als kok dan hoef je echt geen Michelin-ster kwaliteiten te bezitten. Het gaat om de lol van samen eten en om het maken van nieuwe contacten.

Hoe werkt het?

Als je besluit om mee te doen meld je je aan op de websites van de initiatiefnemers. Daarna word je gebeld door een medewerker waarmee jij bespreekt wat je wil. Via het matchprogramma word je aan andere gasten gekoppeld. Als jij het er mee eens bent ontvang je hun contactgegevens. Degene die kookt doet een voorstel voor een datum en voila, je zit zomaar gezellig ergens een hapje te eten!

Waar?

De etentjes zijn er voor iedereen. Op de websites je kun je zien waar en wanneer er mogelijkheden zijn. Tot nu toe zijn de reacties op de websites heel enthousiast en positief. Mensen die eerst als gast aan tafel aanschoven geven zich daarna vaak op als kok of gastadres.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten