menu

Actieve ouderen fotograferen, Arnaud Mooij volgt zijn passie

Actieve ouderen, waarom zijn we als maatschappij gefascineerd door dit fenomeen? Alsof ouderen niet actief kunnen zijn? Op NED7 verwelkomen we een nieuwe blogger. Arnaud Mooij is de naam en hij is fotograaf.

Ook hij vraagt zich af waarom we het zo bijzonder vinden dat ouderen nog steeds actief zijn. Daarom is hij, samen met documentairemaker Hans Den Hartog, het project Old Passioned begonnen. Een project waarin actieve ouderen, maar vooral markante ouderen centraal staan. We spraken Arnaud over zijn passie voor ouder worden.

Mensen fotograferen

“Ik ben portretfotograaf en reportagefotograaf in Utrecht. Mijn passie is altijd het fotograferen van mensen geweest. Het geeft me energie. En de resultaten zijn prachtig. Mijn inspiratie haal ik vooral uit gepassioneerde mensen. Mijn doel is authentieke en krachtige foto’s maken. Ik wil een bijzonder verhaal vertellen.”

Bijzonder levensverhaal

“Het is altijd mijn missie geweest om van iedere oudere een mooie foto te maken. Nogal ambitieus, maar veel mensen die ik spreek hebben niet echt een foto van hun ouders of grootouders. Een foto waar je echt trots op bent, die je ophangt aan de muur en die je (groot)ouders laat zien zoals ze écht zijn. Terwijl heel veel mensen dit juist wel heel graag zouden willen. Omdat ik altijd veel met ouderen bezig ben kwam ik samen met Hans Den Hartog op het idee om hier een bijzonder koffietafelboek van te maken. Een boek én een documentaire, want Hans is documentairemaker, over actieve en markante ouderen met een bijzonder levensverhaal.”

Actieve ouderen

“We willen graag mensen inspireren met de vele mooie verhalen die deze ‘ouderen’ te vertellen hebben. Ouderen tellen al snel niet meer mee in onze maatschappij. Onzin natuurlijk. Ouderen zijn een bron van kennis, inspiratie en levensvreugde. Dat is wat we graag vast willen leggen. We willen voor het boek ongeveer 50 mensen fotograferen. Enkele daarvan volgen we langer en filmen we voor de documentaire. We zijn al aardig op weg. We hebben een 81 jarige kapper gesproken, een 92 jarige hoogleraar en een 94 jarig model. Hedy D’Ancona hebben we ook voor de camera gehad. Maar we willen er nog veel meer.”

Bestel het boek

“Een deel van de opbrengst van het boek en de documentaire gaat naar het Nationaal Ouderenfonds. Zij zetten zich in voor eenzame ouderen in Nederland en dat is een prachtig doel. Om het project te realiseren kunnen we nog wat hulp gebruiken. Dus iedereen die zo’n mooi inspirerend boek wil kan het nu al bestellen via de website!”

Reageren

Auteur

Arnaud Mooij

Arnaud Mooij

Arnaud Mooij is fotograaf. Samen met documentairemaker Hans den Hartog legt hij actieve en markante 65-plussers en hun bijzondere levensverhalen vast.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten