menu

Zorggroep Raalte nog groener in 2017

Raalte en omgeving is al heel groen, maar zorggroep Raalte, in Overijssel, doet daar nog een schepje bovenop. Speciaal voor de ouderen die wonen op hun locaties gaan zij, in samenwerking met IVN Nederland, tuinen aanleggen en groene activiteiten organiseren. Het doel? Ouderen een gelukkige en vooral ook actieve oude dag bezorgen.

10.000 ouderen gelukkig maken

Zorggroep Raalte is een van de deelnemers aan het project ‘Grijs Groen en Gelukkig’. Met dit project wil IVN, het instituut voor natuureducatie, ervoor zorgen dat zo’n 10.000 ouderen op 100 zorglocaties in Nederland, meer natuur in hun omgeving krijgen. Om dit te realiseren krijgen ze financiële ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij. 20 locaties zijn al uitgekozen om een start mee te maken. Zorggroep Raalte is daar één van.

Zorggroep Raalte gaat ervoor!

“Dit project sluit helemaal aan bij de bewoners en gebruikers van onze zorglocaties. Het groene Sallandse buitengebied is hun thuisplek, en vaak hun geboortegrond. Met deze bijdrage van ‘Grijs Groen en Gelukkig’ kunnen we groen en buiten weer echt een plek geven in hun leven. Groen buitenleven is één van de thema’s waar wij als Zorggroep mee werken. Op onze locatie Angeli Custodes in Raalte gaan we in en vanuit de mooie kloostertuin groene activiteiten organiseren, zoals moestuinieren de pluktuin onderhouden en werken met de Natuurkoffer van IVN. Hoe het er precies uit gaat zien bepalen we samen met de deelnemers van de dagbesteding en de bewoners. Zodat zíj er blij van worden!”

Benieuwd naar wat IVN nog meer doet? Er zijn tal van projecten en activiteiten die zij organiseren. Alles om Nederland voor jong én oud een stukje groener en mooier te maken!

IVN vrijwilligersbanner

Reageren

Auteur

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN is het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Dit is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau dichter bij natuur wil brengen. In de tuin, op het balkon, in de buurt en in heel Nederland. Met verschillende projecten laat IVN jong en oud ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur kan zijn.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten