menu

Veel aanmeldingen bij Grijs Groen en Gelukkig

Het loopt nu al storm bij het project Grijs Groen en Gelukkig van IVN Nederland en dat terwijl ze nog maar net zijn begonnen. Grijs Groen en Gelukkig wil een ware groene revolutie ontketenen in de ouderenzorg en afgaand op het enthousiasme waarmee zorgorganisaties zich aanmelden, gaat dat zeker lukken.

Grijs Groen en Gelukkig wil met haar vergroeningsprogramma ouderen een gezondere en vooral gelukkige oude dag bezorgen. Na het startsein voor de campagne hebben zich in één maand tijd maar liefst 68 zorgcentra door heel Nederland aangemeld. En dat is ongekend!

10.000 ouderen helpen

In 3 jaar tijd wil IVN Nederland, die het project Grijs Groen en Gelukkig met hulp van de Nationale Postcode Loterij is gestart, 100 zorgcentra in Nederland vergroenen. Dat zijn dus ongeveer 10.000 ouderen die daarmee kunnen genieten van de positieve effecten die groen kan hebben op ons leven. En niet alleen de ouderen genieten er van, ook hun familie en vrienden kunnen meegenieten omdat Grijs Groen en Gelukkig uiteindelijk ook de verbinding wil maken met het sociale netwerk om de ouderen heen. Groen is dus niet alleen gezond, het brengt ook mensen bij elkaar.

IVN vrijwilligers artikelbanner

Hoe werkt het?

Maar wat doet IVN Nederland om zorgcentra te vergroenen? Zodra een zorgorganisatie zich aanmeldt gaat IVN aan de slag om samen met de organisatie te kijken naar wat er allemaal moet en kan gebeuren op locatie. Er wordt een plan opgezet om natuuractiviteiten voor bewoners te organiseren, de locatie wordt fysiek vergroend – zowel binnen als buiten – én er wordt een netwerk van vrijwilligers opgezet en opgeleid om ook op de lange termijn de continuïteit van alles te waarborgen. IVN heeft hiervoor een professioneel team ter beschikking die van a tot z het traject begeleidt en die de zorgorganisatie kan helpen aanvullende financiële middelen te vinden.

Aanvullende financiële middelen

Een van die financiële hulpmiddelen kan het project ‘Waardigheid en Trots’ zijn dat is opgezet door het ministerie van VWS. ‘Waardigheid en Trots’ is in het leven geroepen om de kwaliteit van de ouderenzorg in Nederland naar een hoger plan te trekken. Dit jaar alleen al wordt zo’n € 110 miljoen vrijgemaakt door de overheid om organisaties te helpen zinvolle dagbesteding voor ouderen op te zetten. En daar past natuur prachtig in! IVN Nederland helpt zorgorganisaties hierbij doormiddel van het project Grijs Groen en Gelukkig.

Aanmelden bij Grijs Groen en Gelukkig

Werk je bij een zorgorganisatie of wil je de zorglocatie waar een familielid woont op de mogelijkheden van Grijs Groen en Gelukkig attenderen? Kijk dan op de website van Grijs Groen en Gelukkig voor meer informatie over dit bijzondere project.

Reageren

Auteur

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN is het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Dit is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau dichter bij natuur wil brengen. In de tuin, op het balkon, in de buurt en in heel Nederland. Met verschillende projecten laat IVN jong en oud ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur kan zijn.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten