menu

Op de fiets naar je werk, milieuvriendelijke zorgverlening

Op de fiets naar je werk, we vinden het in Nederland de normaalste zaak van de wereld. Toch? Hoe komt het dan dat veel zorgmedewerkers nog steeds in de auto op pad worden gestuurd? Vaak zelfs hun eigen auto. Benzine, afschrijving, parkeren. Als je het bij elkaar optelt zijn het enorme kostenposten voor organisaties. Tijd voor milieuvriendelijke zorgverlening dus!

Bij diverse Twentse zorginstellingen van Livio en Zorggroep Manna, is een proef gestart om dit probleem aan te pakken. Ondersteund door Twente Mobiel is 8 maanden lang gekeken of een zakelijke elektrische fiets (een e-fiets) uitkomst kon bieden. En de test is geslaagd!

Duurzaam besparen

Naar aanleiding van de proef bleek dat maar liefst 69% van de medewerkers de elektrische fiets gebruiken voor meer dan 75% van de ritten. Dat is dus een enorme winst en vooral een besparing van autokilometers. Ondanks dat geld besparen leuk is, zit de winst ook direct in het milieuvriendelijke deel ervan. De test toont aan dat die twee zaken dus heel goed met elkaar samen kunnen gaan. Aan de ene kant zorgen dat geld bespaard wordt waar mogelijk, terwijl je als organisatie ook duurzamer te werk gaat.

Op de fiets naar je werk in heel Nederland

Hiermee zijn Livio en Zorggroep Manna ook direct een positief voorbeeld voor de rest van de zorgsector. Kans is groot dat meer zorgorganisaties met dit onderwerp aan de slag gaan. In Twente alleen al werken er zo’n 7.000 medewerkers in de thuiszorg. Moet je nagaan wat voor impact dit landelijk kan hebben, waar ruim 182.000 medewerkers in de thuiszorg werken! Overigens is het onderwerp duurzaamheid al langer een onderwerp waar zorgorganisaties serieus mee bezig zijn. Zo werkt de Argos Zorggroep al langer aan een elektrische Tuktuk dienst voor cliënten.

Duurzaamheid en zorg

Meer weten over duurzaamheid in de zorg en wat er al met dit onderwerp wordt gedaan? Of het nu om besparingen gaat of natuurvriendelijke manieren van zorgverlening.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

Advertentie



Gratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten