menu

Natuur en ouderen zijn hot!

Natuur en ouderen zijn hot! Bij IVN Nederland en de Postcode Loterij wisten ze dit al, maar het idee begint ook bij het grote publiek aan te slaan.

Het RTL programma Koffietijd bewijst dit met een uitgebreide reportage over het nieuwe IVN project ‘Grijs Groen en Gelukkig’. IVN Nederland wil hiermee zorgen dat zoveel mogelijk ouderen weer kunnen genieten van natuur in verpleeg- en verzorgingshuizen door heel Nederland. En terecht.

Heel Nederland aan het groen

Presentatrice Vivian Slingerland ging op bezoek bij koploper Pennemes in Zaandam, waar de natuur, met hulp van Grijs Groen en Gelukkig weer volop onderdeel uitmaakt van het dagelijks leven. En met succes! Vivian: “Het is fantastisch om te zien wat IVN doet bij Pennemes in het kader van Grijs Groen en Gelukkig. Dit moet eigenlijk door heel Nederland ingevoerd worden. Al onze ouderen verdienen een actieve oude dag!”

Bekijk hier de uitzending van Koffietijd over Grijs Groen en Gelukkig

Natuur en ouderen

Zoals ook in de reportage is te zien, is de zogenaamde ‘Natuurkoffer’ een belangrijk onderdeel van Grijs Groen en Gelukkig. Voor de mensen die namelijk niet meer naar buiten kunnen zorgen vrijwilligers, zoals Ans Boogers en Lia Overbeek, ervoor dat de natuur naar hun toekomt. Het gaat hierbij vooral om mensen met dementie. De natuurkoffer zorgt er dan voor dat deze mensen weer ‘tot leven’ komen. Ruiken aan lavendel, voelen aan veertjes en kijken naar prachtige natuurfoto’s. Bij zorgcentrum Pennemes hebben ze dit al in de praktijk getest en de resultaten zijn volgens algemeen directeur Leo Groenendaal ongekend!

Foto: Nationale Postcode Loterij / Nick van Ormdont

Reageren

Auteur

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN is het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Dit is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau dichter bij natuur wil brengen. In de tuin, op het balkon, in de buurt en in heel Nederland. Met verschillende projecten laat IVN jong en oud ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur kan zijn.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten