menu

Muggen weghouden met planten

Bestaan er planten die muggen weghouden? Is dat niet een heerlijke gedachte? Zeker nu de eerste muggen alweer zijn gesignaleerd! Op de website van Tuinen.nl vonden wij enkele tips die je makkelijk kunt gebruiken in je tuin, om deze zomer een mug vrije omgeving te creëren.

Maar deze planten hoef je niet alleen in je tuin te gebruiken. Ook binnen in huis of op je balkon helpen ze muggen weghouden. En naast je bed op het nachtkastje zorgen ze ook nog voor de nodige ontspanning.

Planten die muggen weghouden

Lavendel is een van die planten tegen muggen die perfect z’n werk doet. Maar ook Goudsbloem en Kattenkruid. Deze laatste plant houdt de muggen niet alleen goed op afstand, er wordt zelfs beweerd dat als je het plantje kneust en op je huid smeert, dit beter werkt dan Deet! Zelf hebben wij dit nog niet geprobeerd, dus bij deze…garantie tot de voordeur! Verder weten we allemaal dat de geur van citroen goed werkt bij het weghouden van muggen. Daarom is een plant als de Citroengeranium ook heel goed om in de buurt te hebben.

IVN vrijwilligersbanner

Nog wat extra tips

Niet alleen bovenstaande planten werken goed bij het weghouden van muggen, ook deze extra tips kunnen helpen.

  • Water trekt muggen aan en zij leggen hun eitjes hierin. Zorg er dus voor dat er nergens stilstaand water is in je tuin, of ververs het regelmatig.
  • Potten die leeg zijn kun je het beste omkeren zodat hier geen water in kan komen. En doe een deksel op de regenton als je die hebt.
  • Binnen kun je een ventilator aanzetten. Dit is niet alleen lekker koel, maar muggen houden ook niet van wind.
  • De ouderwetse horren en klamboes zijn ook heel effectief!

Bron: Tuinen.nl

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten