menu

Met een golfkarretje de natuur in

De natuur in met een golfkarretje. Voor wie moeilijk kan lopen is dat nu mogelijk in Doorn. Een uitstapje maken samen met twee andere ouderen én natuurlijk een bestuurder.

Daan Kranenburg is de initiatiefnemer van dit idee en hij is druk bezig om een netwerk van vrijwilligers op te zetten, die allemaal willen helpen om met mensen de natuur in te trekken.

Geen tijd voor een wandeling

Als mantelzorger zag Daan in twee jaar tijd veel ellende voorbij komen. “Zowel in de thuissituatie als in woonzorginstellingen. De hulp aan patiënten is wel in orde, maar tijd om aandacht aan hen te geven is er niet. Wanneer ik bij mooi weer vroeg waarom ze de mensen in rolstoelen niet even naar buiten reden, was het antwoord standaard: Daar hebben we geen tijd voor! Ik wil er met dit project voor zorgen dat mensen die niet zo mobiel zijn of die nog maar weinig buiten hun huis of zorginstelling komen, maar wel graag naar buiten willen, hiertoe de gelegenheid krijgen.”

IVN vrijwilligersbanner

Terreinbanden en vierwielaandrijving

Samen met een netwerkje van vrijwilligers is Daan van plan om twee keer per dag tochtjes de natuur in te maken. Maximaal twee uur gaan de tochtjes door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug duren. Dit is ook de reden waarom hij het Club Stug heeft genoemd: Senioren Tochten Utrechtse HeuvelruG. Hij gebruikt hiervoor het elektrische golfkarretje dat hij heeft. Daan: “Voorzien van veiligheidsriemen, terreinbanden, vering en vierwielaandrijving is het wagentje uitermate geschikt voor natuurpaden. Ik heb het zelf uitgebreid getest. De mensen genieten er zo van. Ze kijken ernaar uit en als je ziet hoe geweldig ze het onderweg vinden om weer eens ergens te zijn waar ze nooit meer komen. Ze leven er wekenlang van op.”

De natuur in met vrijwilligers

Tot nu toe heeft Daan vier routes bedacht. “Vanuit Doorn rijden we naar het Kaapse Bos inclusief een stop bij St. Helenaheuvel, de Doornse buurt, Park Huis Doorn plus Aardenburg of Landgoed Moersbergen met het Von Gimborn Arboretum.” En is het project een succes in Doorn, dan denkt Daan aan uitbreiding naar Driebergen, Maarn, Leersum en Amerongen. Natuurlijk met meerdere golfkarretjes. Tot nu toe zal de club alles gratis aanbieden en probeert Daan via sponsoring en donateursbijdragen alles kostendekkend te maken.

Meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten