menu

Klimaatverandering is hot!

Klimaatverandering en het milieu waren deze week thema’s die opeens veel in het nieuws waren. En niet helemaal vreemd want niemand minder dan de Paus zette het “op de agenda”, voor zover het niet al op de agenda stond. Hoe dan ook, de thema’s zijn niet meer te negeren. Voor de politiek niet, voor de consument niet en ook niet voor het bedrijfsleven. Wij gingen opzoek en maakten een klein overzicht van wat er zoal gebeurt met dit onderwerp.

De Paus durft het aan

Of je nu gelovig bent of niet. Een ding moeten we toegeven, Paus Franciscus durft onderwerpen aan te snijden die zijn voorgangers tot nu toe angstvallig vermeden. Tijdens zijn staatsbezoek aan de Verenigde Staten deze week werden heel veel onderwerpen voor de camera aangeboord. Van immigratie tot armoede tot uiteindelijk ook klimaatverandering. En dat zorgde voor gemengde reacties.

Groen in de buurt

In ons eigen land zijn wij ook al heel druk bezig om onze omgeving groener te maken en om bewustzijn te creëren bij mensen dat het milieu een belangrijk onderwerp is. Op de redactie van NED7 kwamen we dit bijzondere project tegen van Groen Dichterbij. Een project van IVN dat met steun van verschillende partijen, waaronder de Nationale Postcode Loterij is opgezet. En het resultaat is echt heel bijzonder!

Bedrijfsleven maakt ook stappen tegen klimaatverandering

Gelukkig is ook het bedrijfsleven zich steeds bewuster van de bijdrage die zij moeten leveren om klimaatverandering tegen te gaan. Maar ja, de belangen in het bedrijfsleven lijken toch vaak anders dan die van de samenleving in z’n geheel. Of is dat misschien niet zo? Steeds meer bedrijven realiseren zich namelijk ook dat de thema’s klimaatverandering en het milieu juist ook kansen kunnen bieden. Het Duitse Siemens is daar een goed voorbeeld van. Deze video kwamen wij tegen over hoe zij met allerlei innovaties een bijdrage leveren aan het bouwen en onderhouden van windmolenparken voor schonere energie.

Koeienpoep de grootste vervuiler?

Pardon? Koeienpoep een grotere vervuiler dan wat en wie dan ook? Als je dit weekend even rustig wil gaan zitten voor de televisie en je wil een informatieve documentaire bekijken, dan raden we je aan om te kijken naar de film ‘Cowspiracy’ op Netflix. Deze documentaire schets een wel heel ontluisterend beeld van de vleesindustrie. En dat terwijl we dit onderwerp nauwelijks ergens terugzien. Zelfs niet bij milieuorganisaties!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten