menu

IVN brengt natuur bij ouderen

IVN gaat na een succesvolle start van hun project ‘Grijs, Groen en Gelukkig’ aan de slag om meer natuur bij ouderen te brengen. De komende tijd gaat de natuurorganisatie van start met maar liefst 20 zorginstellingen in heel Nederland die zich hebben aangemeld.

Bij deze zorgorganisaties gaat IVN natuur dichter bij ouderen en het personeel van de locatie brengen door bijvoorbeeld een beweegtuin aan te leggen. Maar er worden ook vrijwilligers ingezet voor groene dagbesteding met ouderen. Natuur is van grote invloed op onze gezondheid. En dit geldt zelfs al voor mensen die kijken naar een foto met daarop natuur!

Geld beschikbaar

Het is uiteindelijk in 2018 de bedoeling dat maar liefst 100 zorgorganisaties in Nederland meer natuur op hun locatie hebben. Samen met een team van specialisten zorgt IVN ervoor dat zorgorganisaties op een professionele manier de leefomgeving van ouderen vergroenen. Daarbij worden zij ondersteund door de Nationale Postcode Loterij die geld beschikbaar heeft gesteld om dit ook echt te realiseren.

partner content

Help ook mee!

IVN Nederland is opzoek naar mensen die willen helpen om ouderen een gelukkige en gezonde oude dag te bezorgen. Geef je op als vrijwilliger en neem ouderen mee de natuur in!

Natuur en ouderen

Zorggroep Raalte is de eerste zorgorganisatie die vanaf 26 september aan de slag gaat met IVN. “Dit project sluit helemaal aan bij de bewoners en gebruikers van onze zorglocaties”, aldus Marja Vijn, projectleider van Zorggroep Raalte. Het groene Sallandse buitengebied is hun thuisplek, en vaak hun geboortegrond. Met deze bijdrage van IVN en het project ‘Grijs, Groen en Gelukkig’ kunnen we de natuur weer echt een plek geven in het leven van onze bewoners. Hoe het er precies allemaal uit gaat zien bepalen we samen met de deelnemers van de dagbesteding en de bewoners. Zodat zij er écht blij van worden!”

IVN brengt natuur bij ouderen

IVN is al sinds 1996 één van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Met een jaarlijkse financiële bijdrage steunt de Postcode Loterij het werk van IVN. In 2015 kreeg het project ‘Grijs, Groen en Gelukkig’ een extra bijdrage. Met dit project bezorgen IVN en de Loterij tienduizenden ouderen een gezonde en gelukkige oude dag, door van zorgorganisaties weer groene en sociale leefomgevingen te maken.

Welke andere zorgorganisaties heeft IVN geselecteerd? Dit is een greep uit de 20 zorgorganisaties die zijn geselecteerd:

  • Het Parkhuis, Dordrecht (Zuid-Holland)
  • Pieter Kamershuis, Delft (Zuid-Holland)
  • Zorgspectrum Het Zand, Zwolle (Overijssel)
  • ZuidOostZorg Sûnenz Drachten, Drachten (Friesland)
  • Vitalis Parc Imstenrade, Heerlen (Limburg)
  • Vitalis Brunswijck , Eindhoven (Brabant)
  • Stichting Hervormd Centrum Pennemes, Zaandam (Noord-Holland)
  • ViVa! Zorggroep, Heemskerk (Noord-Holland)

Reageren

Auteur

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN is het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Dit is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau dichter bij natuur wil brengen. In de tuin, op het balkon, in de buurt en in heel Nederland. Met verschillende projecten laat IVN jong en oud ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur kan zijn.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten