menu

Help zorglocaties aan zonnepanelen

Help zorglocaties aan zonnepanelen op het dak en verdien er zelf geld aan. In tijden van bezuinigingen is het nodig zoveel mogelijk geld te besparen. Maar in plaats van het weghalen van handen aan het bed, kunnen zorgorganisaties nu ook op andere manieren besparen. En wij kunnen daar met z’n allen bij helpen.

Het installeren van zonnepanelen is daar een voorbeeld van. Organisatie Urgenda is daarom, samen met woningcorporatie Habion, een crowdfunding platform begonnen om zoveel mogelijk zorglocaties te helpen aan zonnepanelen. ZonOpZorg heet het en in Voorst, bij zorglocatie De Benring heeft het al met veel succes maar liefst 512 zonnepanelen opgeleverd!

Besparing van 33 huishoudens

Met de 512 zonnepanelen wordt straks 45% van het jaarlijkse energieverbruik gedekt bij De Benring en dat levert een enorme besparing op. De energie die hiermee wordt bespaard staat gelijk aan het verbruik van zo’n 33 huishoudens! Maar naast de besparingen die de zorgorganisatie realiseert zijn de zonnepanelen natuurlijk ook belangrijk voor de ‘vergroening’ van de zorg in Nederland. Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en de zorg kan daar niet bij achterblijven, want alle zorglocaties in ons land verbruiken enorm veel energie.

Help zorglocaties en verdien geld

Na het succes van De Benring stopt Urgenda stopt niet. En dit biedt kansen. Niet alleen voor zorgorganisaties maar ook voor jou als deelnemer, want voor niets gaat natuurlijk de zon op! Als jij als ‘investeerder’ meedoet aan de crowdfundactie van Urgenda, dan kun je hier gewoon geld aan verdienen.

IVN vrijwilligersbanner

Hoe werkt het?

Vanaf € 25,- kun je meedoen en voor € 400,- heb je zelfs een heel zonnepaneel bekostigd. 1 zo’n paneel levert gemiddeld 222 kWh stroom op. Voor de stroom die wordt verbruikt ontvang je ieder jaar een vergoeding. Het rendement op de zonnepanelen kan oplopen tot 4.8% per jaar, maar de verwachting is dat je op een gemiddeld rendement van zo’n 3% per jaar uitkomt, uitgaande van de huidige energieprijzen. Kijkende naar de huidige rente op spaargeld is dit dus een ontzettend goede investering!

Wil jij ook meedoen en zorgorganisaties in Nederland helpen om zonnepanelen te plaatsen? Neem dan contact op met Urgenda of ga naar Zonnepanelendelen.nl om meer te weten te komen over alle projecten die lopen.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten