menu

Fietsen voor het goede doel

Dit is Lisette van Marrewijk (32). Bij verpleeg- en behandelcentrum Topaz Overduin was zij ooit vakantiekracht en die ervaringen zijn haar bijgebleven. Daarom stapt zij nu op de fiets voor een wel heel bijzondere fietstocht.

Bijzonder omdat het niet alleen een 2 maanden durende tocht is van Nederland naar Santiago de Compostella. Maar vooral ook bijzonder omdat zij onze hulp keihard nodig heeft. Met de tocht wil ze namelijk een bijdrage leveren van maar liefst € 10.000,- aan de crowdfundactie van Topaz, om een beweegtuin te maken voor de 190 bewoners met de ziekte van Huntington, mensen met dementie én bewoners met psychiatrische problematiek.

Crowdfundactie voor de bewoners

Al enkele maanden is Topaz bezig om een bedrag van € 50.000,- bij elkaar te krijgen voor de realisatie van deze beweegtuin. En tot nu toe gaat de crowdfundactie de goede kant op. Los van de fietstocht van Lisette heeft Topaz zelf al € 12.063,65 opgehaald om de beweegtuin te realiseren. Maar ze zijn er nog niet. Daarom is alle hulp, net als de actie van Lisette van harte welkom.

Topaz crowdfundactie artikelbanner

Fietsen voor het goede doel

Hoe kwam Lisette op het idee om een fietstocht te organiseren? Wandelen trok haar niet echt aan, daarom besloot ze om de tocht per fiets af te gaan leggen. En toen ze hoorde over de beweegtuin voor Topaz, waar zij ooit zelf als vakantiekracht had gewerkt, was het besluit snel genomen. Als ze 2.700 kilometer zou fietsen, dan zou ze het doen voor het goede doel. Nu ze haar eigen website heeft opgezet, samen met een donatiepagina voor de giften, is ze bijna zover om te vertrekken. 18 augustus is de grote dag! En als het haar lukt om de € 10.000,- bij elkaar te krijgen, is de beweegtuin voor de bewoners van Topaz Overduin weer een stapje dichterbij.

Positief gestimuleerd

De beweegtuin moet een uitnodigend karakter krijgen, want uiteindelijk gaat het erom dat de bewoners meer beweging krijgen en op een positieve manier gestimuleerd worden door natuur. Ook wordt de tuin een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het sociale contact is een belangrijk onderdeel, want hoe meer nieuwe contacten worden gelegd, hoe beter het is. En hopelijk nodigt de tuin ook voldoende familie en vrienden uit om meer langs te komen.

Speeltuin voor kinderen

Naast de beweegtuin is er ook het plan om een speeltuin voor kinderen te maken. Dit geeft kinderen van bewoners de kans om vaker langs te komen en te spelen. Vooral bewoners met de ziekte van Huntington hebben vaak nog jonge kinderen. De speeltuin is dan een perfecte plek om samen met hun tijd door te brengen en te bewegen.

Wil je de tocht van Lisette van Marrewijk volgen? Bezoek dan eens haar website. Vanaf 18 augustus vertrekt ze en zal ze regelmatig een update geven van haar bijzondere reis. Maar vergeet ook vooral niet te doneren. Het geld wordt zeker goed besteed!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten