menu

Dagje vissen in Emmer-Compascuum

Dagje vissen in het noorden van ons land. IVN organiseerde onlangs voor zo’n twintig bewoners van Zorggroep Tangenborgh een dagje uit in Emmer-Compascuum, om een lekker te ontspannen in de natuur. En het was een enorm succes!

Samen met de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe nam IVN het initiatief om de ouderen te verrassen met een heerlijk dagje vissen in de natuur. Frisse lucht, samen tijd doorbrengen, elkaar de vangst laten zien en eindeloos veel herinneringen ophalen aan vroeger. Het dagje vissen haalde heel veel bij de ouderen naar boven.

Het is heel simpel

Volgens Wim Meijberg van IVN draait het natuurlijk allemaal om het welzijn van de ouderen en om het kunnen genieten van alles wat natuur te bieden heeft. ‘’Je koppelt de hengelsport aan de zorg en moet je zien wat je bereikt’’, aldus Meijberg. Ook activiteitenbegeleider Wim Beukers van Zorggroep Tangenborgh erkent de grote meerwaarde van het visuitje: ‘’Hier kunnen de bewoners dagen op teren’’. Doordat bewoners de meeste tijd binnen doorbrengen is een natuurbeleving zoals het dagje vissen in Emmer-Compascuum het lichtpuntje van de week, of misschien zelfs van de maand. Elkaars gezelschap, de waardevolle herinneringen, de frisse lucht; dat is wat ze nodig hebben.

partner content

IVN zoekt vrijwilligers

Dagje vissen onder begeleiding

De blijdschap die bij deze activiteit vrijkomt bij deelnemers en begeleiders is de drijvende kracht achter Visserslatijn, een project uit de koker van IVN en Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Het project zorgt ervoor dat ouderen (en kinderen) een dagje vissen samen met iemand van een hengelsportvereniging. Je zou zeggen dat dit niets nieuws onder de zon is voor hengelsportverenigingen, maar wat Visserslatijn anders maakt is de gestructureerde aanpak en de goede begeleiding, die voorheen dikwijls ontbrak.

Kinderen en ouderen gaan perfect samen

Visserslatijn is behalve voor ouderen en bewoners van zorginstellingen, ook voor kinderen opgezet. Kinderen zijn altijd welkom om zich aan te sluiten bij zo’n visuitje. Een geweldige combinatie, aangezien kinderen vaak goed omgaan met ouderen (ook ouderen met dementie). Deze twee verschillende generaties hebben een positieve invloed op elkaar. Wat is er mooier dan wanneer zij samen de natuur kunnen beleven?

Reageren

Auteur

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN is het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Dit is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau dichter bij natuur wil brengen. In de tuin, op het balkon, in de buurt en in heel Nederland. Met verschillende projecten laat IVN jong en oud ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur kan zijn.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten