menu

Top 5 best gelezen artikelen over de zorg

Iedere maand delen we de top 5 artikelen van en over zorgorganisaties, aangesloten bij ActiZ. NED7 is het online platform waar de sector haar verhalen kan delen. En gelukkig zijn er al aardig wat zorgorganisaties die ons hebben gevonden. We hebben de 5 best gelezen artikelen van maart voor je verzameld.

1. Lieve Bertha op bezoek bij QuaRijn

Lieve Bertha op bezoek bij QuaRijn

Lieve Bertha, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het is de naam van het nederpop / kleinkunst duo Rens en Koen. Populaire muzikanten, Youtube sterren én BNN presentatoren. Althans Rens is te zien in het populaire BNN programma ‘Spuiten en Slikken’.

Maar wat hebben deze twee jongens met de ouderenzorg? Bij zorgorganisatie QuaRijn in de provincie Utrecht, liepen de heren onlangs stage om eens met eigen ogen te zien hoe het er in de ouderenzorg aan toegaat.

2. Zomaar een bloemetje in het verpleeghuis

Zomaar een bloemetje voor bewoners van Lelie Zorggroep

De lente begint goed in Rotterdam! Sinds vandaag is de Lelie Zorggroep namelijk een wel heel bijzondere actie gestart. Voor iedere gratis wens die je verstuurt via de speciaal daarvoor opgezette actie website, plant Lelie Zorggroep een bloembol op één van hun locaties. Daarmee kunnen de bewoners komende zomer letterlijk tussen de bloemen zitten!

Dus hop, naar de actie website en stuur een wens. Je hoeft er vrijwel niets voor te doen en de ouderen krijgen zomaar een bloemetje, plus die bijzondere persoonlijke boodschap. Een speciale lentewens die zon in het verpleeghuis brengt.

3. Manifest ouderenzorg van Hugo Borst onwerkbaar

Manifest ouderenzorg van Hugo Borst

Het manifest ouderenzorg van Hugo Borst is omarmt door de politiek. Lijkt een goede zaak, maar is dat het wel? Of veroorzaakt het juist onwerkbare situaties, waarbij de wens van het manifest niet aansluit bij de realiteit van het huidige systeem?

Wim Raaijmakers is teamcoach bij zorgorganisatie ZuidZorg en ziet dat alle aandacht nu uitgaat naar de verpleeghuiszorg waar het manifest ouderenzorg met name op gericht was. Maar hoe zit het dan met de thuiszorg in Nederland? In zijn blog pleit hij voor een realistische kijk op de zorg.

4. Investeren in de ouderenzorg, wat valt er te kiezen?

Investeren in de ouderenzorg

Investeren in de ouderenzorg, het onderwerp staat bovenaan de agenda’s van iedere partij. Morgen 15 maart valt er dus weer wat te kiezen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Maar wat? We vroegen het Jacqueline Joppe, bestuursvoorzitter van Zorggroep Elde.

Als ik alle partijprogramma’s lees, valt het me op dat veel politieke partijen in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen er gelukkig voor kiezen om weer te investeren in de ouderenzorg. Wel ligt bij bijna alle partijen de nadruk op de verpleeghuiszorg.

5. Positieve berichten over de zorg

Positieve berichten over Pieter van Foreest

Ja, positieve berichten over de zorg zijn er ook. Het lijkt de laatste paar maanden alsof de ouderen zorg in Nederland dramatisch is. Horrorverhalen, slechte beoordelingen, zwarte lijsten, manifesten. Iedere dag is er wel iets nieuws. Allemaal terwijl Nederland nog steeds te boek staat als één van de beste landen ter wereld als het gaat om zorg.

Als je dan eens de krant open slaat en je ziet positieve berichten die een heel ander beeld laten zien, dan voelt dat toch wel erg goed. Zo’n positief bericht verscheen enkele dagen geleden in het Algemeen Dagblad. Flore van Paassen is 67 jaar en verbleef tijdelijk in verzorgingshuis Duinhof van zorgorganisatie Pieter van Foreest. Ze moest revalideren na een zware operatie. Tijdens haar verblijf zag ze met eigen ogen hoe er op deze locatie gezorgd werd. Niet alleen voor haar, maar vooral ook voor de vaste bewoners. Het gaf er een totaal ander beeld dan ze voorheen had.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten