menu

Weet wat je date

Een vriendin van mij is al redelijk wat jaartjes ‘single’. Ze heeft een schattige flat, superlief hondje, veel vrienden en toch voelt haar geluk niet als compleet. Een leuke man is wat zij in haar leven mist.

Via de computer van haar zus, staan de ‘dates’ voor haar in de rij. Zus lief selecteert de heren en daarna worden wij (de vriendinnen) op de hoogte gebracht van de werkelijk wel zéér jonge mannen, die allemaal jongensachtig, niet rokend en in het bezit zijn van een auto. Jullie begrijpen dat dit, ons ‘dames’, veel plezier schenkt. Vol goede moed klimt onze dappere vriendin in de telefoon, uiteraard kijkt zij eerst de kat(er) uit de boom. Dan volgen ingewikkelde afspraken, die op veilige afstand en tijd gepland worden.

Zijn stem klinkt leuk

Vluchten, een griepje of zere kies, blijven zo voor de nodige escape zorgen. De toekomstige date is de eerste dagen bijna altijd de moeite van een meeting waard. Zijn stem klinkt leuk, hij vindt het helemaal niet erg dat zij wat ouder is: kortom waar vind je nog zo’n man? Na twee dagen van telefonisch contact, begint ‘mister right’ zijn eerste cruciale scheuren op te lopen. Blijkt dat hij toch zo af en toe nog een shaggie rookt. Zijn auto zo de schroothoop op kan en jouw Alfa veel leuker vindt. Hij wat klagerig over zijn ex praat en zijn kinderen ook niet de makkelijkste zijn. Nee, een vetpot is het niet bij mijnheer, maar aan romantiek zal zij niets te kort komen. Hij heeft salsa lessen gevolgd en leest zelfs een damesblad, zodat hij weet wat er zoal leeft bij de vrouw. Ook vindt hij het totaal geen punt om samen het huishouden te doen (ja,ja…en gij geleuft ‘t)!

Voorlopig geen man!

En zo neemt langzaam aan de interesse van mijn vriendin af en horen wij nog maar weinig over haar date. Tot het zo verschrikkelijk stil wordt, dat ik uit nieuwsgierigheid even een belletje pleeg om te vragen hoe haar afspraakje verlopen is. “Mijn afspraakje? Oh, lieverd, nee hoor dat is niet doorgegaan. Ik heb hem afgebeld. Voelde mij toch al niet zo lekker….en dan, het bevalt mij eigenlijk prima, zo in mijn eentje. Moet er niet aan denken, zo’n vreemde man, al dat gedoe. Voorlopig ik geen man meer!” Ja, ja, knikken wij vriendinnen dan braaf. Dat hebben wij vaker gehoord …en tot de volgende goddelijke man zich openbaart op het beeldscherm, zal zij haar mening ook niet meer veranderen. Mocht zij zich toch bedenken, dan is dat alleen omdat deze date wel héél speciaal is en totaal anders dan de vorige…en vorige…en vorige.

Nog één keer dan

Toch blijven wij vriendinnen haar trouw en zijn iedere keer weer opgelucht als ‘single’ zijn toch aardig wat voordelen blijkt te hebben. Je eigen tijd indelen, geen eten koken. Pfff en natuurlijk zijn wasgoed. Oh nee, daar beginnen we niet meer aan…en dat fietsen door Oostenrijk, daar zijn we te oud voor geworden. Nog één keertje gaat zij het ‘proberen’, gewoon gezellig voor de Kerst, je weet uiteindelijk maar nooit! Dames, heren, weet wat je date.

Een fijne week, lieve groetjes!

Handtekening Marja met lipstift

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten