Volg ons online

Liefde & Relaties

Weet wat je date

Dames en heren, daten op latere leeftijd is geen makkie! Schoonmaakdiva Marja waarschuwt voor de valkuilen. Dus weet wat je date!

Gedeeld

op

Weet wat je date

Een vriendin van mij is al redelijk wat jaartjes ‘single’. Ze heeft een schattige flat, superlief hondje, veel vrienden en toch voelt haar geluk niet als compleet. Een leuke man is wat zij in haar leven mist.

Via de computer van haar zus, staan de ‘dates’ voor haar in de rij. Zus lief selecteert de heren en daarna worden wij (de vriendinnen) op de hoogte gebracht van de werkelijk wel zéér jonge mannen, die allemaal jongensachtig, niet rokend en in het bezit zijn van een auto. Jullie begrijpen dat dit, ons ‘dames’, veel plezier schenkt. Vol goede moed klimt onze dappere vriendin in de telefoon, uiteraard kijkt zij eerst de kat(er) uit de boom. Dan volgen ingewikkelde afspraken, die op veilige afstand en tijd gepland worden.

Zijn stem klinkt leuk

Vluchten, een griepje of zere kies, blijven zo voor de nodige escape zorgen. De toekomstige date is de eerste dagen bijna altijd de moeite van een meeting waard. Zijn stem klinkt leuk, hij vindt het helemaal niet erg dat zij wat ouder is: kortom waar vind je nog zo’n man? Na twee dagen van telefonisch contact, begint ‘mister right’ zijn eerste cruciale scheuren op te lopen. Blijkt dat hij toch zo af en toe nog een shaggie rookt. Zijn auto zo de schroothoop op kan en jouw Alfa veel leuker vindt. Hij wat klagerig over zijn ex praat en zijn kinderen ook niet de makkelijkste zijn. Nee, een vetpot is het niet bij mijnheer, maar aan romantiek zal zij niets te kort komen. Hij heeft salsa lessen gevolgd en leest zelfs een damesblad, zodat hij weet wat er zoal leeft bij de vrouw. Ook vindt hij het totaal geen punt om samen het huishouden te doen (ja,ja…en gij geleuft ‘t)!

Voorlopig geen man!

En zo neemt langzaam aan de interesse van mijn vriendin af en horen wij nog maar weinig over haar date. Tot het zo verschrikkelijk stil wordt, dat ik uit nieuwsgierigheid even een belletje pleeg om te vragen hoe haar afspraakje verlopen is. “Mijn afspraakje? Oh, lieverd, nee hoor dat is niet doorgegaan. Ik heb hem afgebeld. Voelde mij toch al niet zo lekker….en dan, het bevalt mij eigenlijk prima, zo in mijn eentje. Moet er niet aan denken, zo’n vreemde man, al dat gedoe. Voorlopig ik geen man meer!” Ja, ja, knikken wij vriendinnen dan braaf. Dat hebben wij vaker gehoord …en tot de volgende goddelijke man zich openbaart op het beeldscherm, zal zij haar mening ook niet meer veranderen. Mocht zij zich toch bedenken, dan is dat alleen omdat deze date wel héél speciaal is en totaal anders dan de vorige…en vorige…en vorige.

Nog één keer dan

Toch blijven wij vriendinnen haar trouw en zijn iedere keer weer opgelucht als ‘single’ zijn toch aardig wat voordelen blijkt te hebben. Je eigen tijd indelen, geen eten koken. Pfff en natuurlijk zijn wasgoed. Oh nee, daar beginnen we niet meer aan…en dat fietsen door Oostenrijk, daar zijn we te oud voor geworden. Nog één keertje gaat zij het ‘proberen’, gewoon gezellig voor de Kerst, je weet uiteindelijk maar nooit! Dames, heren, weet wat je date.

Een fijne week, lieve groetjes!

Handtekening Marja met lipstift

Huishoudcoach Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?'.

Advertentie

Liefde & Relaties

Goed slapen essentieel voor je relatie

Goed slapen is essentieel voor een goede relatie. Het blijkt dat veel relaties kapot gaan door een slaaptekort.

Gedeeld

op

Goed slapen

Goed en vooral veel slapen is belangrijk voor je relatie. Je ziet het helaas steeds vaker gebeuren. Paren gaan scheiden terwijl de baby maar net in de wieg ligt. Dit is onder andere te wijten aan slaapgebrek van één van de ouders. Blogger Annedieke Küchler van Lustlove.life legt uit hoe het zit.

Herrie in de tent

Er wordt steeds meer bekend over het belang van goede nachtrust. Je denkt er wellicht niet zo bij na, maar goede slaap kan je relatie goed houden. En dan hebben we het hier niet over de bijslaap. Zo blijkt uit onderzoek van de Ohio State University Institute for Behavioral Medicine Research, onder 43 (echt-)paren die tussen de 3 en de 27 jaar bij elkaar zijn. Er werd vooral gekeken naar de manier waarop ze ruzie maakten en de invloed daarvan op hun persoonlijke gezondheid.

Onder de 7 uur wordt het kiele-kiele

Terwijl de onderzoekers ontdekten dat werkelijk alle stellen weleens mot hebben, zagen ze ook dat hoe de conflicten aangepakt werden te maken had met het feit of ze al dan niet genoeg geslapen hadden. Dat maakt dat mensen ofwel constructief en met vriendelijkheid een onenigheid oplossen of met negativiteit en vijandigheid. Minder dan 7 uur per nacht is de drempel.

Slaapgebrek maakt gemeen

“Het heeft weinig te maken met het feit dat de paren het niet met elkaar eens zijn”, aldus hoofdonderzoeker Dr. Janice Kiecolt-Glaser. “Maar wel alles met een tekort aan nachtrust en de manier waarop mensen kibbelden. De beter functionerende stellen deden dat met meer humor en positiviteit, ook al waren ze het duidelijk niet met elkaar eens. Bij de slechter functionerende (en dus ook slechter slapende) koppels kan het er soms zeer gemeen aan toe gaan.”

Goedkoop therapeutisch alternatief

Dus bedenk: een aantal weken goed slapen is een heel wat aangenamere en goedkopere methode dan naar een relatie-therapeut stappen.

Meer weten?

Wil je meer weten over liefde en relaties? Neem dan eens een kijkje op partnerblog Lust Love Life van Annedieke Küchler met tips, weetjes en de laatste trends.

Lees verder

Liefde & Relaties

Geld of vriendschap, wat is belangrijker?

Geld of vriendschap? Welke van de twee vind je belangrijker? De ING Bank deed onlangs een experiment om erachter te komen hoe mensen hierover denken.

Gedeeld

op

Geld of vriendschap

Om antwoord te krijgen op bovenstaande vraag is de ING een sociaal experiment gestart, genaamd Love Beats Money. Twee mensen worden in beeld gebracht die vroeger een hechte band hadden, ze waren vrienden of familie. Een geschil om geld gooide roet in het eten. Het blog Lustlove.life van blogger Annedieke Küchler bekijkt wat het experiment opleverde.

Geld of vriendschap?

Deze twee zijn los van elkaar geïnterviewd over de situatie, hun onderlinge relatie en het geld. Nadat ze beide elkaars interview bekeken hebben, krijgen ze de keuze: Is je vriendschap/familie belangrijker dan geld, kies dan voor het hart of is geld belangrijker kies dan voor het €-teken.

Geld is meer dan een betaalmiddel

Johan van der Zanden, Head of Communications & Brand Experience ING Nederland en België licht toe: “Geld is meer dan alleen een betaalmiddel. Geld kan je helpen om je doelen te verwezenlijken, maar het kan ook de onderlinge verhoudingen uit balans brengen.”

‘Het Familiediner’ op z’n ING’s

Met Love Beats Money wil ING mensen opnieuw met elkaar in contact brengen en proberen nieuwe inzichten mee te geven en drempels weg te nemen. “De koppels zijn herenigd en gelukkig zijn ze daar allemaal blij mee. Liefde is uiteraard belangrijker dan geld. Wij willen mensen met deze film graag inspireren en raken.”

Meer weten?

Wil je meer weten over liefde en relaties? Neem dan een kijkje op de Partnerblog Lust Love Life, hier kan je dagelijks updates verwachten met tips, weetjes en mooie verhalen.

Lees verder

Liefde & Relaties

Nog steeds dolverliefd op elkaar

Dat leeftijd er niet toe doet bewijzen deze koppels die stijlblogger Ari Seth Cohen interviewde over de liefde. Al tientallen jaren bij elkaar maar nog steeds dolverliefd.

Gedeeld

op

Dolverliefd op elkaar

Dolverliefd zijn deze koppels die soms al 80 jaar samen zijn. Het NED7 partnerblog Lust Love Life van Annedieke Küchler neemt een kijkje in de prachtige wereld van Ari Seth Cohen, de wereldberoemde stijlblogger uit New York.

Ari Seth Cohen is gefascineerd is door oudere dames met stijl. 10 jaar geleden startte begon hij zijn blog Advanced Style en vloog letterlijk en figuurlijk de wereld over. Het resulteerde ook in een geweldige documentaire met ‘the grey powergirls’.

Druk om ‘jong’ te blijven

Hij is van mening dat het beeld van jongeren over ouderen nodig op de schop moet. “Ouder worden is onvermijdelijk dus dat kunnen we maar beter met zoveel mogelijk plezier doen”, vertelt hij daarover. Hij is van mening dat de druk in de maatschappij kom er vooral zo jonge mogelijk uit te zien te maken heeft met angst. “Denk maar aan bang zijn voor veranderingen, voor de dood en voor alle dingen waarmee je geconfronteerd wordt als je ouder wordt.”

Zelfverzekerder met de jaren

Met zijn werk, verandert Cohen dat angstbeeld. Hij wil positieve en inspirerende voorbeelden laten zien van oudere mannen en vrouwen die nog steeds actief en creatief zijn. “Daarmee verandert hopelijk onze houding ten opzichte van ouderen”, benadrukt hij. “De 94-jarige Ilona Royce Smithkin zegt in de Advanced Style Documentaire dat ze zich pas echt zelfverzekerd en blij voelde toen ze al in de 80 was, toen ze haar onzekerheden en hoop op perfectie liet varen. Zo willen we ons toch allemaal voelen?”

Dolverliefd

Inmiddels heeft Cohen zijn interesse verbreed. Onder de noemer ‘Advanced Love’ brengt hij momenteel paren (ha-he-ho-le-bi) in beeld, die al heel lang verliefd, verloofd en/of getrouwd zijn. Maar die bovenal de lol in elkaar en in het leven ook niet kwijt zijn.

Het voorgerecht

Een smakelijke appetizer vind je bovenaan dit bericht. Als deze koppels je geloof in de liefde niet terugbrengen, weet ik het ook niet meer. En dan zijn ze ook nog eens allemaal superstijlvol uitgedost. Heerlijk!

Meer weten?

Wil je meer weten over liefde en relaties? Partnerblog Lust Love Life heeft dagelijks updates op haar blog met tips, weetjes en prachtige verhalen. En ben je geïnteresseerd in het prachtige boek Advanced Style van Ari Seth Cohen? Het is hier te kopen via Bol.com.

Lees verder

Meest gelezen