menu

Seks op de rollator

Inderdaad, je leest het goed. Seks op de rollator. Ook daar zijn tegenwoordig hulpmiddelen voor, uitgevonden door de aspirant industrieel ontwerper Glenn da Silva (24) van de Willem de Kooning Academie.

Ouders moeten er meestal niet aan denken dat hun allerliefste kroost de liefde bedrijven, maar andersom is het misschien nog wel sterker. Kinderen moeten er niet aan denken dat hun ouders, laat staan hun grootouders ‘het’ nog doen. Toch moeten ze eraan geloven want wij blijven onze seksuele lusten tot op hoge leeftijd houden.

Seksuele revolutie

En met de nieuwe grijze golf van babyboomers is het onderwerp al bijna geen taboe meer. Zij stonden per slot van rekening aan de wieg van de seksuele revolutie. Een gat in de markt dus volgens Glenn da Silva die nu 24 jaar is en afstudeert aan de Willem de Kooning Academie. Hij sprak met artsen, fysiotherapeuten, seksuologen, ergotherapeuten én natuurlijk ‘ervaringsdeskundigen’. Naar aanleiding van al deze gesprekken ontdekte hij dat lepeltje-lepeltje en de vrouw van boven de handigste standjes zijn op latere leeftijd.

Relatie.blog artikelbanner aangepast

Wiebelheupen en versleten knieën

Typische ouderdomsproblemen zoals wiebelheupen, versleten knieën en/of pijnlijke handen zorgen er nogal eens voor dat de nog aanwezige seksuele behoeftes niet kunnen worden bevredigd. Om dit op te lossen zocht de jonge ontwerper naar een oplossing voor een bestaand hulpmiddel zoals de rollator. Het resultaat is een rollator waarmee de billen meebewegen met een man als hij een vrouw op schoot heeft. Ook bedacht hij een loopkruk die eenvoudig transformeert tot een statief waarmee een vrouw haar been makkelijk omhooghoudt in de zijligging. Klinkt allemaal heel plastisch, maar dat is het niet!

Seks op de rollator

Ouderenbond ANBO is heel blij met het resultaat van Glenn. “Er zou veel meer aandacht moeten zijn voor het in stand houden van een seksleven op latere leeftijd”, aldus woordvoerder Joeri Veen in het AD. De ‘Love Assist’, zoals het hulpmiddel heet, is inmiddels beloond met de Drempelprijs Commercial Practices voor een bedrag van maar liefst € 5.000,-. “Dat ga ik investeren in het op de markt brengen van deze hulpmiddelen. Ik zoek nog geïnteresseerde partijen”, aldus Da Silva.

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten