Volg ons online

Liefde & Relaties

Seks of een appel? Ik zou het wel weten!

Seks of een appel, wat zou je kiezen? De knuffelkonijnen bij Verpleeghuis Oudshoorn weten in ieder geval precies wat ze willen!

Gedeeld

op

Seks en konijnen

Tijdens de damessoos in verpleeghuis Oudshoorn worden vaak spelletjes gedaan, dameszaken besproken en natuurlijk gezellig koffie gedronken. Ter afwisseling zijn er wel eens konijnen op bezoek geweest.

Dat leverde toen mooie aai- en knuffelmomenten op. De verhalen over de lievelingshuisdieren van vroeger kwamen snel op gang. De komst van de konijnen was dus voor herhaling vatbaar.

Parende konijnen

Twee leerlingen van een groene middelbare school uit de buurt brachten drie konijnen mee. Die werden op de grote tafel gezet waar de dames omheen zaten met hun kopjes koffie en koekjes. De dames en de activiteitenbegeleidster waren er helemaal klaar voor. Ze konden de beestjes vastpakken, op schoot zetten, aaien en knuffelen. Maar deze keer pakte het anders uit.

Een schuine mop en een triootje

De drie konijnen hadden alleen oog voor elkaar en voor het uitleven van hun seksuele behoeften. Ze besprongen elkaar en gingen naarstig aan de slag. De dames – veelal van tachtig jaar en ouder – vonden het hilarisch. Het gesprek dat ontstond kreeg een heel andere lading. Iemand zei “Oh jee!”, een volgende  kreeg de slappe lach en weer een ander vertelde een schuine mop om de feestvreugde nog wat te verhogen.

Seksuele revolutie

Seksuele voorlichting hadden de dames nooit gekregen. Ze hadden alles zelf moeten uitvinden. En dat hadden ze dus gedaan, nét voor de roerige jaren zestig. De seksuele revolutie hadden zíj meegemaakt toen ze in hun glorietijd waren. Jonge zelfbewuste vrouwen van rond de dertig. Zij behoorden tot de generatie pré-babyboomers, werd niet zonder trots gememoreerd.

Homo konijnen

Na een half uur vond de activiteitenbegeleidster het welletjes. Het was ook wel een beetje gênant om de hele tijd naar die parende konijnen op tafel te kijken. Het bleken ook nog drie mannetjes te zijn. De ruimdenkende babyboomers vonden dat dat moest kunnen, maar dat het dan ook nog om een trio ging vonden ze toch wat bedenkelijk.

Seks of een appel?

Een van de dames vond het een beetje zielig worden voor het konijn dat constant besprongen werd. Nu was het wel genoeg geweest. Met koekjes probeerden ze de beestjes af te leiden. Zonder succes. Misschien was dat maar goed ook want echt gezond schijnt dat niet te zijn. Zelfs stukjes appel hielpen niet. “Tja, als je nou toch zou moeten kiezen tussen seks of een appel”,  verzuchtte een van de dames. “Ik zou het wel weten”.

Verpleeghuis Oudshoorn en intimiteit

Waardigheid en Trots heeft het door Verpleeghuis Oudshoorn ingediende onderwerp “Intimiteit en seksualiteit in het verpleeghuis” in hun programma opgenomen.

Oudshoorn gelooft dat wanneer er aandacht is voor intimiteit en seksualiteit dit gunstig werkt op het welzijn van de bewoners, het voorkomen van depressie, het behouden van de eigen regie en het zoveel mogelijk voortzetten van het leven thuis. Ook alle medewerkers van Verpleeghuis Oudshoorn hebben trainingen en gespreksgroepen gevolgd over intimiteit en seksualiteit.

NED7 is dé community voor 50-plussers die bewijzen dat ouder worden alles behalve vervelend is.

Advertentie

Liefde & Relaties

Goed slapen essentieel voor je relatie

Goed slapen is essentieel voor een goede relatie. Het blijkt dat veel relaties kapot gaan door een slaaptekort.

Gedeeld

op

Goed slapen

Goed en vooral veel slapen is belangrijk voor je relatie. Je ziet het helaas steeds vaker gebeuren. Paren gaan scheiden terwijl de baby maar net in de wieg ligt. Dit is onder andere te wijten aan slaapgebrek van één van de ouders. Blogger Annedieke Küchler van Lustlove.life legt uit hoe het zit.

Herrie in de tent

Er wordt steeds meer bekend over het belang van goede nachtrust. Je denkt er wellicht niet zo bij na, maar goede slaap kan je relatie goed houden. En dan hebben we het hier niet over de bijslaap. Zo blijkt uit onderzoek van de Ohio State University Institute for Behavioral Medicine Research, onder 43 (echt-)paren die tussen de 3 en de 27 jaar bij elkaar zijn. Er werd vooral gekeken naar de manier waarop ze ruzie maakten en de invloed daarvan op hun persoonlijke gezondheid.

Onder de 7 uur wordt het kiele-kiele

Terwijl de onderzoekers ontdekten dat werkelijk alle stellen weleens mot hebben, zagen ze ook dat hoe de conflicten aangepakt werden te maken had met het feit of ze al dan niet genoeg geslapen hadden. Dat maakt dat mensen ofwel constructief en met vriendelijkheid een onenigheid oplossen of met negativiteit en vijandigheid. Minder dan 7 uur per nacht is de drempel.

Slaapgebrek maakt gemeen

“Het heeft weinig te maken met het feit dat de paren het niet met elkaar eens zijn”, aldus hoofdonderzoeker Dr. Janice Kiecolt-Glaser. “Maar wel alles met een tekort aan nachtrust en de manier waarop mensen kibbelden. De beter functionerende stellen deden dat met meer humor en positiviteit, ook al waren ze het duidelijk niet met elkaar eens. Bij de slechter functionerende (en dus ook slechter slapende) koppels kan het er soms zeer gemeen aan toe gaan.”

Goedkoop therapeutisch alternatief

Dus bedenk: een aantal weken goed slapen is een heel wat aangenamere en goedkopere methode dan naar een relatie-therapeut stappen.

Meer weten?

Wil je meer weten over liefde en relaties? Neem dan eens een kijkje op partnerblog Lust Love Life van Annedieke Küchler met tips, weetjes en de laatste trends.

Lees verder

Liefde & Relaties

Geld of vriendschap, wat is belangrijker?

Geld of vriendschap? Welke van de twee vind je belangrijker? De ING Bank deed onlangs een experiment om erachter te komen hoe mensen hierover denken.

Gedeeld

op

Geld of vriendschap

Om antwoord te krijgen op bovenstaande vraag is de ING een sociaal experiment gestart, genaamd Love Beats Money. Twee mensen worden in beeld gebracht die vroeger een hechte band hadden, ze waren vrienden of familie. Een geschil om geld gooide roet in het eten. Het blog Lustlove.life van blogger Annedieke Küchler bekijkt wat het experiment opleverde.

Geld of vriendschap?

Deze twee zijn los van elkaar geïnterviewd over de situatie, hun onderlinge relatie en het geld. Nadat ze beide elkaars interview bekeken hebben, krijgen ze de keuze: Is je vriendschap/familie belangrijker dan geld, kies dan voor het hart of is geld belangrijker kies dan voor het €-teken.

Geld is meer dan een betaalmiddel

Johan van der Zanden, Head of Communications & Brand Experience ING Nederland en België licht toe: “Geld is meer dan alleen een betaalmiddel. Geld kan je helpen om je doelen te verwezenlijken, maar het kan ook de onderlinge verhoudingen uit balans brengen.”

‘Het Familiediner’ op z’n ING’s

Met Love Beats Money wil ING mensen opnieuw met elkaar in contact brengen en proberen nieuwe inzichten mee te geven en drempels weg te nemen. “De koppels zijn herenigd en gelukkig zijn ze daar allemaal blij mee. Liefde is uiteraard belangrijker dan geld. Wij willen mensen met deze film graag inspireren en raken.”

Meer weten?

Wil je meer weten over liefde en relaties? Neem dan een kijkje op de Partnerblog Lust Love Life, hier kan je dagelijks updates verwachten met tips, weetjes en mooie verhalen.

Lees verder

Liefde & Relaties

Nog steeds dolverliefd op elkaar

Dat leeftijd er niet toe doet bewijzen deze koppels die stijlblogger Ari Seth Cohen interviewde over de liefde. Al tientallen jaren bij elkaar maar nog steeds dolverliefd.

Gedeeld

op

Dolverliefd op elkaar

Dolverliefd zijn deze koppels die soms al 80 jaar samen zijn. Het NED7 partnerblog Lust Love Life van Annedieke Küchler neemt een kijkje in de prachtige wereld van Ari Seth Cohen, de wereldberoemde stijlblogger uit New York.

Ari Seth Cohen is gefascineerd is door oudere dames met stijl. 10 jaar geleden startte begon hij zijn blog Advanced Style en vloog letterlijk en figuurlijk de wereld over. Het resulteerde ook in een geweldige documentaire met ‘the grey powergirls’.

Druk om ‘jong’ te blijven

Hij is van mening dat het beeld van jongeren over ouderen nodig op de schop moet. “Ouder worden is onvermijdelijk dus dat kunnen we maar beter met zoveel mogelijk plezier doen”, vertelt hij daarover. Hij is van mening dat de druk in de maatschappij kom er vooral zo jonge mogelijk uit te zien te maken heeft met angst. “Denk maar aan bang zijn voor veranderingen, voor de dood en voor alle dingen waarmee je geconfronteerd wordt als je ouder wordt.”

Zelfverzekerder met de jaren

Met zijn werk, verandert Cohen dat angstbeeld. Hij wil positieve en inspirerende voorbeelden laten zien van oudere mannen en vrouwen die nog steeds actief en creatief zijn. “Daarmee verandert hopelijk onze houding ten opzichte van ouderen”, benadrukt hij. “De 94-jarige Ilona Royce Smithkin zegt in de Advanced Style Documentaire dat ze zich pas echt zelfverzekerd en blij voelde toen ze al in de 80 was, toen ze haar onzekerheden en hoop op perfectie liet varen. Zo willen we ons toch allemaal voelen?”

Dolverliefd

Inmiddels heeft Cohen zijn interesse verbreed. Onder de noemer ‘Advanced Love’ brengt hij momenteel paren (ha-he-ho-le-bi) in beeld, die al heel lang verliefd, verloofd en/of getrouwd zijn. Maar die bovenal de lol in elkaar en in het leven ook niet kwijt zijn.

Het voorgerecht

Een smakelijke appetizer vind je bovenaan dit bericht. Als deze koppels je geloof in de liefde niet terugbrengen, weet ik het ook niet meer. En dan zijn ze ook nog eens allemaal superstijlvol uitgedost. Heerlijk!

Meer weten?

Wil je meer weten over liefde en relaties? Partnerblog Lust Love Life heeft dagelijks updates op haar blog met tips, weetjes en prachtige verhalen. En ben je geïnteresseerd in het prachtige boek Advanced Style van Ari Seth Cohen? Het is hier te kopen via Bol.com.

Lees verder

Meest gelezen