menu

Seks met een handicap, Micky Hoogendijk spreekt uit ervaring

Actrice en fotografe Micky Hoogendijk is ambassadeur voor de Stichting Sick and Sex en wil dat mensen samen met seksuoloog Henk Elzevier toegankelijke gezondheidszorg op het gebied van seksualiteit, intimiteit en relatie voor iedereen die geconfronteerd wordt met ziekte.

Slachtoffer van een aanslag

Een mooi streven toch? Micky Hoogendijk is zelf ook ervaringsdeskundige. In 1994 was ze, samen met haar toenmalige echtgenoot Rob Scholte, slachtoffer van een aanslag. Een bom in hun auto, die waarschijnlijk voor iemand anders was bedoeld, maakte in één klap een einde aan hun gelukkige bestaan. Rob verloor zijn beide benen bij de aanslag, en Micky, die op dat moment zwanger was, kreeg een miskraam. Een vreselijke gebeurtenis die grote impact had op hun relatie.

Seks met een handicap

Daarna was het moeilijk om weer intimiteit bij elkaar te vinden. “Ik was alleen maar bezig om hem te helpen, om hem weer mens te laten voelen.” Ze brachten wekenlang door in een ziekenhuiskamer, maar ruimte voor andere zaken dan herstel was er niet. Alles was immers kapot, zo leek het. Micky: “Na 6 weken waren we in een hotelkamer, en dan vrij je weer samen. Het is niet alleen maar seks, het is ook intimiteit en liefde. Na die nacht voelden we ons weer mens.”

Bekijk het interview met Micky Hoogendijk

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten