menu

Ouderen daten volop online

Ouderen daten volop online en met veel succes. Vooral de iPad is hier populair bij. “Eerst zat de stijging in de groep 30 tot 60 jaar. Nu vindt de grootste stijging plaats bij 70 plussers. Ongeveer 50%!”, aldus Jasper Jan de Konink, oprichter van E-matching.

Ouderen daten steeds vaker online

Bij Relatieplanet.nl zagen ze de laatste tijd ook het aantal ouderen sterk toenemen. Wat hier opvalt is dat ze aan de profielen kunnen zien dat mensen niet direct opzoek zijn naar een relatie. Het gaat in het begin meer om gezellige contacten. Een maatje of een soulmate waar je een leuke tijd mee kunt hebben. Bij de juiste klik, geven ze aan, staan ze wel open voor een relatie.

Digitale vrees is er niet

De enorme groei in het online ouderen daten laat duidelijk zien dat er geen angst bestaat voor de digitale wereld. “Ouderen zijn steeds handiger met een computer. En de populariteit van de iPad bij deze groep heeft het gebruik helemaal opengebroken”, aldus de Konink.

Online daten geen taboe meer

Bovendien is bij ouderen het taboe op internetdaten sterk afgenomen. En de manier waarop zij daten verschillen de ouderen nauwelijks van 30’ers en 40’ers. “Ze hebben ongeveer dezelfde behoeftes.” Verder is er volgens de Konink op andere vlakken wel een verschil met jongere gebruikers: “Ouderen bellen vaker met ons als ze vragen hebben over hun privacy of het uploaden van een foto. Ze vinden het nog prettig om met echte mensen te communiceren.”

Zet je moeder op Marktplaats

Dat niet alle ouderen goede ervaringen hebben met datingsites dat bewijst het verhaal van Relatieplanet. Toen een zoon een nieuwe liefde voor zijn moeder zocht bij deze datingsite, kregen zij alleen maar reacties van, volgens hem, rare types. De oplossing? Je moeder op Marktplaats zetten. En ook dit blijkt te werken, want inmiddels is de moeder dol gelukkig met haar Henk, waarmee deze 80 jarige al 2 jaar samen lief en leed deelt.

meer informatie

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten