menu

Oude liefde slijt niet

Oude liefde, het wordt steeds zeldzamer zo blijkt uit recente cijfers. In 2021 zullen het aantal gouden huwelijken een hoogtepunt bereiken. De jaren hierna zal dit aantal dus niet meer geëvenaard worden en zal het alleen maar zeldzamer worden.

Zijn we niet veel te oud?

Peter en Greet uit Den Haag zijn al 55 jaar gelukkig getrouwd met elkaar. En na 55 jaar zijn ze nog steeds stapelverliefd op elkaar. En deze bijzondere fotoreportage bewijst dat. Tuurlijk zijn dit soort fotoreportages altijd prachtig als stelletjes net gaan trouwen, maar is een echtpaar dat al bewezen heeft dat oude liefde niet slijt niet nog veel mooier? “Zijn we niet veel te oud? Hoe krijg je ons nu mooi op de foto?” zei Greet nog heel verlegen.

Recordaantal jubilea

Vorig jaar was het jaar van een recordaantal 50-jarige huwelijksjubilea. 43.565 gouden paren om precies te zijn! Dat was een verdubbeling ten opzichte van het jaar 2000. Verder waren er in 2015 zo’n 6.934 koppels die hun 60-jarige bruiloft vierden en 263 echtparen die maar liefst hun 71-jarige jubileum of nog hoger vierden.

Oude liefde slijt niet

Dit heeft natuurlijk alles te maken met de vergrijzing van onze maatschappij. In 1970 en 1971 werd er massaal getrouwd door de babyboomers die net na de oorlog zijn geboren. En dit zorgt ervoor dat het aantal gouden huwelijken binnenkort zal pieken. En Peter en Greet? Hun Fuif.nl fotoshoot was absoluut een bijzondere gebeurtenis. Fotografe Nienke: “Het is zo ontroerend om zulke lieve mensen te zien die elkaar al 55 jaar helemaal gelukkig maken. Peter en Greet begonnen voor de backstagevideo te vertellen over wat ze zo leuk aan elkaar vinden en hoe gelukkig zij samen nog steeds zijn. Achter de schermen keken we hoe dit bijzondere paar hun verhaal deed en de tranen biggelden over onze wangen.”

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten