menu

Online dating voor ouderen

Steeds vaker blijkt, uit onderzoek van o.a. het CBS, dat online dating niet alleen is voorbehouden aan de jonkies onder ons, maar juist ook de ouderen. En zij zijn niet alleen steeds vaker aan het daten, ze zijn er ook nog eens heel succesvol in.

Groei online dating voor ouderen

Het is zelfs zo, volgens het CBS, dat de groei van online dating vooral kan worden toegeschreven aan het groeiend aantal veertigers en ouderen die via internet naar een partner zoeken. De 50 plussers die tegenwoordig gaan trouwen of samenwonen hebben hun partner voornamelijk via internet gevonden. Tussen 2008 en 2013 lag dit percentage al op ruim 37%, terwijl bij mensen jonger dan 30 jaar dit percentage op 6% ligt!

Het succes van online dating

Maar wat is het succes van online dating voor ouderen? Volgens experts is de populariteit van online dating onder ouderen toe te schrijven aan het feit dat zij niet meer denken aan trouwen of kinderen krijgen. Zij kunnen rustig zoeken naar dates met gemeenschappelijke interesses en ondervinden niet het gevoel van tijdsdruk om nog zo snel mogelijk die ideale huwelijkskandidaat of vader te vinden.

Maar ook levenservaring speelt een belangrijke rol. Auteur Gian Gonzaga schrijft het succes van online dating bij ouderen deels toe aan zelfkennis. “Ze weten perfect wat belangrijk is in een relatie, waardoor ze gerichter kunnen zoeken. En aangezien mensen tegenwoordig langer leven, kan zo’n tweede liefde erg belangrijk zijn. Je kunt samen nog uitkijken naar een toekomst van 20 of 25 jaar.”

Hoog scheidingspercentage

Waarom wordt er überhaupt meer gedate onder ouderen? Heel simpel, ook onder ouderen is er een groeiend scheidingspercentage. Inderdaad, ook opa en oma kunnen vandaag de dag nog uit elkaar gaan.

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten