menu

Liefde is ook seks hebben op hoge leeftijd

Liefde is een fascinerend onderwerp en waarom zouden ouderen niet nog verliefd kunnen zijn of seks kunnen hebben?

Fotografe Annabel Oosteweeghel heeft dit onderwerp uitvergroot in een nieuwe expositie in het Museum Hilversum. ‘Old Love’ is een fototentoonstelling waarin ze de intimiteit van ouderen in beeld brengt. “Wat ik met deze serie wil laten zien is dat seks en erotiek tussen ouderen sensueel en mooi is. ‘Old Love’ laat de passie zien die veel ouderen nog hebben”, aldus de kunstenares.

Liefde is nog steeds verlangen naar seks

In originele jaren zestig huizen laat Annabel de ouderen van nu, de wereld van toen herleven. Liefde is mooi vindt ze zelf en dat dit, ook op hoge leeftijd, gepaard gaat met intimiteit en seks is logisch. De drang naar seks wordt misschien met de jaren minder, maar verdwijnt nooit. Door ouderen op deze manier te portretteren wil Annabel bijdragen aan een positievere beeldvorming rond ouderen en seks. “We kennen een verwrongen beeld van het oud zijn. In ‘Old Love’ wil ik nog niet eerder getoond beeld laten zien, die van verlangen, intimiteit, plezier en fantasie.”

Werken met ouderen

Dat de fotografe ouderen als centraal onderwerp voor haar fotoseries neemt is niet nieuw. Onlangs oogstte Annabel Oosteweeghel, met de expo en het gelijknamige boek ‘Oblivious’, veel succes. Daarin verbeeldde zij ook al de herinneringen van de generatie die Nederland ‘maakte’ in de jaren ’60.

NED7 Leestip

Liefde is…

Foto: Annabel Oosteweeghel

Bron: Relatie.blog

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten