menu

Kijktip: Als je me echt zou kennen!

Vanavond om 21.30 uur zendt RTL4 het programma Als Je Mij Echt Zou Kennen uit, gepresenteerd door Angela Schijf. Het programma is in samenwerking met GGD West-Brabant tot stand gekomen. Bewoners van het verzorgingshuis Elisabeth in Breda worden met de camera gevolgd en geven zo een inkijkje in hun dagelijks leven.

In de uitzending wordt een buitengewoon boeiend, leerzaam en uniek beeld getoond. Niet alleen voor ouderen inspirerend dus!

Als je me echt zou kennen

Wat houden ouderen voor elkaar of anderen verborgen? Wat kan er gebeuren als je met elkaar in gesprek gaat en praat over de dingen die er echt toe doen? Door middel van een zogenaamde Challenge Day komen ouderen nader tot elkaar. Het resultaat is dat er verschillende veranderingen merkbaar zijn bij de bewoners. Het blijkt dat ze elkaar meer opzoeken, meer luisteren naar elkaar en elkaar op gaan halen om aan activiteiten deel te nemen.

De eerste kus

De ouderen ontdekken dat ze over talenten beschikken waarvan ze niet wisten dat ze die in zich hadden! Een aantal is gaan tekenen en schilderen en hebben zelfs nieuwe technieken geleerd. Sommigen gaan via hun toneelspel weer terug in de tijd, en herbeleven hun de eerste kus en verkering. Kijken dus vanavond om 21.30 op RTL4!

Eenzaamheid voorkomen

Naast Breda is men ook gestart in Bergen op Zoom en Roosendaal. De ervaringen hiervan worden meegenomen in de ontwikkeling van een programma dat ingezet kan worden om ouderen betrokken te houden om zo eenzaamheid te voorkomen. Je mag best alleen zijn af en toe maar niemand hoeft eenzaam te zijn.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten