menu

Homo ouderen de kast in

In plaats van dat homo ouderen meer zichzelf kunnen zijn, lijkt het erop dat ze anno 2016 juist terug de kast in moeten.

Volgens homobelangenorganisatie COC is de reguliere thuiszorg heel intolerant naar de roze cliënt, waardoor veel homo ouderen niet voor hun seksuele geaardheid uit durven te komen.

Een veilige plek

“Mensen moeten thuis het gevoel hebben dat ze over alles kunnen praten, thuis is namelijk voor veel ouderen de enige veilige plek. Maar soms durven deze mensen niet over hun verleden te vertellen, omdat ze bang zijn dat er verkeerd op gereageerd wordt”, aldus woordvoerster Manon Linschoten van het COC.

Relatie.blog artikelbanner aangepast

Speciale zorg voor homo ouderen

Homoseksualiteit is nog niet in alle milieus en op alle plekken geaccepteerd. Dit is ook de reden waarom er een zorgalternatief voor homo ouderen is opgericht. Gay Care heet het en de 67-jarige Tom Snelders kiest bewust voor deze zorgorganisatie. Hij voelde zich als homoseksuele oudere man een stuk eenzamer dan hij vroeger dacht dat hij zich zou voelen. “De mensen die nu bij mij over de vloer komen, snappen in ieder geval waar ik over wil praten en hoe mijn leven eruit zag. Vaak zijn mijn verzorgers zelf ook homoseksueel. Ik wil niet meer hoeven te verbergen wie ik ben.”

Helaas is deze speciale zorg voor homo ouderen nog niet op alle plekken in Nederland te krijgen, want op plekken zoals de Nederlandse Bible belt en andere geloofsgemeenschappen is dit onderwerp nog strikt taboe.

meer informatie

Lees deze boeken bij Bol.com

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten