menu

Zorgcentrum in de supermarkt

Dat oude, leegstaande gebouwen heel goed een nieuwe bestemming kunnen krijgen bewijst de gemeente Emmen. Hier is de voormalige Plus supermarkt in het centrum van Klazienaveen het afgelopen jaar omgebouwd tot zorgcentrum. Het gebouw biedt nu onderdak aan verschillende zorg gerelateerde organisaties en is begin maart heropend.

In het totaal werken er 15 organisaties samen in het zorgcentrum. Zo zit bijvoorbeeld Buurtzorg Nederland er, een diëtist, de gemeente zelf, de GGD en GGZ en er huist ook een apotheek. Handig dus om alles op één plek te hebben, waarbij de lijnen heel kort zijn.

De welzijnsbalie

Jans Schrik van welzijngroep Sedna: “Het hart van het centrum is een welzijnsbalie. De balie wordt bemand door tien goed getrainde vrijwilligers en een professional vanuit de deelnemende organisaties. Fijn voor de inwoners van De Blokken dat ze met al hun vragen over welzijn en gezondheid vanaf nu naar één plek kunnen.” Ook heeft het zorgcentrum een zogenaamde kantoortuin met tot wel 25 flexplekken en verschillende spreek- en behandelkamers. “Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Provincie Drenthe. Zonder die steun hadden we deze droom niet waar kunnen maken”, legt één van de initiatiefnemers Jan de Goede van Icare uit.

Intrek in het zorgcentrum

Schrik en De Goede vertellen enthousiast: “Begin maart hebben de eerste organisaties hun intrek genomen in het nieuwe centrum. We zijn nu een paar weken onderweg en de eerste reacties van zowel de zorgprofessionals als de burgers zijn positief. Natuurlijk is het voor iedereen nog even wennen, het is tenslotte een heel nieuwe manier van werken, maar we zien al dat er veel verbinding onderling is.”

meer informatie

Bron: Emmen.nu

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten