menu

Wat kan samenwerken opleveren?

Een priester, rabbijn en iman lopen door Berlijn. Nee beste NED7 lezer, dit is niet het begin van een mop. Deze drie willen samen het ‘Huis van de Enige’ bouwen. Dit zal het eerste huis ter wereld zijn dat onderdak biedt aan de drie grote wereldgodsdiensten.

Dat kun je bereiken als je samenwerkt in plaats van verblind door fanatisme vecht en dood. Wat is er nog meer mogelijk als het hart niet verblind wordt door geld, macht en het ego?

Thuiszorg die je nodig hebt

Dan kan iedereen die uren thuiszorg krijgen die iemand nodig heeft. Dan hoeven verzorgers ’s nachts niet voor 30 mensen te zorgen. Dan zijn er genoeg handjes aan het bed om de zorg voor iedereen prettig te maken. Dan kan iedereen die dwaalt in de Alzheimer-mist liefdevol en met begrip worden opgevangen en verzorgd worden. Dan is er ook tijd genoeg voor ontspannende activiteiten waarbij vergeten kan worden dat je vergeet. Dan staat eenzaamheid niet meer nummer 1. Dan worden buren bekenden én verandert mantelzorg in mantelgeluk. Dit is mijn wens en mijn droom voor 2016.

Wat kan samenwerken opleveren?

Wanneer je hulp nodig hebt hoop ik dat je die krijgt. En als je kan geven hoop ik dat je kan en wil geven. Want alleen samen kunnen we een wereld realiseren waar Joden, Christenen en Islamieten samen bidden, samen praten en samen lachen. Dat kan als we niet verblind worden door het geld, de macht en het ego. Dan kan iedereen in vrede leven, met genoeg eten, met onderdak en met vrijheid om te zijn en te geloven wat iemand gelukkig maakt.

Met elkaar praten

We hebben twee mogelijkheden: oorlog of vrede. Vrede is een proces en om dat te bereiken moet je met elkaar praten. Net zoals je bij Alzheimer bereid moet zijn om een stap te zetten in die wonderlijke wereld van de Alzheimer, zodat dwang en agressie verdwijnen. Doe je mee?

Reageren

Auteur

Ignar Rip

Ignar Rip

10 jaar lang zorgde Ignar Rip als mantelzorger voor zijn moeder met Alzheimer. Hij ontdekte dat muziek hielp om contact te maken met zijn moeder en om de zorg makkelijker en aangenamer te maken voor beiden. Na uitgebreid onderzoek deelt hij zijn kennis nu via zijn website, via workshops én natuurlijk via NED7.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten