menu

Tips tegen slapeloosheid

Ken je dat? Met dit warme weer voel je overdag loom en vermoeid, terwijl je ’s avonds als je lekker wilt gaan slapen niet in slaap kunt komen?! Nou, je bent niet de enige, want velen van ons hebben er last van. Slapeloosheid in de zomer. Het is verschrikkelijk. Maar daar heb ik dé oplossing voor. Ik heb namelijk 4 heel handige tips tegen slapeloosheid. En je kunt ze direct toepassen!

3 handige tips tegen slapeloosheid

Speciaal voor die mensen die net als ik zomers soms gewoon niet in slaap kunnen komen, heb ik 3 handige tips tegen slapeloosheid. En ze zijn echt heel makkelijk toe te passen in je eigen routine.

Alcohol drinken

Nog even een “neutje” voor het slapen want dan slaap je zo lekker. Nou helemaal niet dus! Alcohol voordat je gaat slapen maakt je onrustig en werkt juist slapeloosheid in de hand. Zorg er dus voor dat je minimaal 2 uur voor het slapen geen alcohol meer drinkt.

Koffie en snacks

We weten het allemaal en toch kunnen we het vaak ook niet laten. ’s Avonds nog even een kop koffie na het eten. Oh het is zo slecht, want je geeft jezelf een stoot cafeïne die je wakker houdt. Niet doen dus, net als de kleine snacks voordat je gaat slapen. Nog even een koekje of iets anders om de snelle honger te stillen. Dit moet je maag allemaal verwerken en de energie die erbij vrijkomt houdt je wakker.

Lavendel

Maar ik kan wel roepen wat je allemaal niet mag. Het is natuurlijk ook handig om te vertellen wat je juist WEL mag. Lavendel is ideaal als je in slaap wilt komen. De geur van lavendel zorgt voor ontspanning en helpt je dus om makkelijk en dieper in slaap te komen. Daarom verbaas ik mij ook vaak over geurverfrissers voor in de auto die de geur van lavendel afgeven. Dit kan hartstikke gevaarlijk zijn. Want wat je in de auto juist niet moet hebben is dat je té ontspannen bent en misschien zelfs in slaap valt!

En dames, een klein geheimpje voor in de slaapkamer. Geen zin om vanavond te zeggen dat je hoofdpijn hebt? Nu weet je dus dat je een klein zakje lavendel bij het hoofdkussen moet leggen van je echtgenoot 😉 kan je eindelijk vanavond eens lekker ontspannen dat boek lezen!

Last van vermoeidheid?

Marja heeft nog meer tips, zoals deze handige oplossingen voor als je last hebt van vermoeidheid.

Bekijk haar tips hier »»»

Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! En heb je ook tips óf vragen, laat dan een berichtje achter hieronder!

Handtekening Marja met lipstift

 

Bestellen

Marja Middeldorp’s boek ‘De Grote Super Sopgids’ staat vol handige tips en weetjes voor het moderne huishouden van nu.

Koop bij bol.com

Marja Middeldorp Super Sopgids omslagfoto

Reageren

Auteur

Marja Middeldorp

Marja Middeldorp

Huishoudcoach en televisie personality Marja Middeldorp is bekend van het RTL4 programma 'Hoe Schoon Is Jouw Huis?', dat zij 6 seizoenen succesvol presenteerde samen met haar moeder Liny. Zij schreef diverse boeken, presenteerde verschillende televisieprogramma's, een column in de TrosKompas én zij helpt bedrijven met het motiveren van hun personeel om de werkvloer schoon en netjes te houden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten