menu

Thuis revalideren wordt makkelijker

Thuis revalideren na een operatie, ongeluk of beroerte klinkt heel logisch. Maar dat is het niet. De meeste mensen blijven noodgedwongen langer in het ziekenhuis of gaan voor revalidatie naar een verpleeghuis. Dit veroorzaakt een enorme druk op de gezondheidszorg in ons land.

Daar komt nu verandering in. Zorgorganisaties Omring en De Zorgcirkel slaan de handen ineen om thuis revalideren mogelijk te maken. Met name ouderen hebben daar baat bij.

Tekort aan bedden

Het doel van de samenwerking is ervoor zorgen dat vooral ouderen na een operatie sneller, beter en prettiger herstellen. Herstellen in een, voor de mensen, bekende omgeving heeft enorm veel voordelen. In de praktijk blijkt dat mensen hierdoor sneller herstellen. Door mensen de mogelijkheid te geven thuis te revalideren, haal je direct ook een enorme druk weg bij de zorginstellingen die erbij betrokken zijn. Ziekenhuizen én verpleeghuizen hebben namelijk te kampen met een tekort aan bedden.

Thuis revalideren mogelijk

De samenwerking kan op termijn dienen als voorbeeld voor meer organisaties om hetzelfde te gaan doen. “We zijn verheugd met deze samenwerking”, zegt Jolanda Buwalda, bestuurslid van Omring. “Samen kunnen we de kwaliteit van de revalidatiezorg voor ouderen een enorme impuls geven. Ons doel, sneller, beter en prettiger herstel.” Ook Ronald Buijs, bestuurslid bij De Zorgcirkel, is overtuigd van de meerwaarde. “We kunnen meer ouderen op deze manier behandelen. Herstel op maat aanbieden in een prettige en professionele omgeving. Ook kunnen we via ons onderzoek wetenschappelijk bewezen en innovatieve methodieken en behandelingen toepassen. Dit leidt op de lange termijn tot betere en betaalbare revalidatiezorg voor ouderen.”

Meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten