menu

Stappen maar deze Steptember!

Het is weer zover: de tijd van de challenges! Als je van een uitdaging houdt, dan kun je je de komende maanden in de handen wrijven. Tegenwoordig heten de maanden niet meer september, oktober en november, maar Steptember, Stoptober en Movember!

En als de uitdaging niet bijdraagt aan jouw eigen gezondheid, dan wel aan die van een ander door het sponsoren van een goed doel.

Aan de wandel tijdens Steptember

Deze Steptember slaan we op dat gebied twee vliegen in één klap. Wat is de uitdaging voor de deelnemer? 28 dagen lang iedere dag 10.000 stappen zetten. Wie wordt daarmee geholpen? Mensen met cerebrale parese, een houding- en bewegingsstoornis. Nu ik deze blog schrijf, betekent dat natuurlijk dat ik mezelf min of meer verplicht om deel te nemen. Maar ik begin al met een 2-0 achterstand. De eerste twee dagen van september zijn aan me voorbij gegaan zonder dat ik er erg in had. En of ik in die dagen nou zoveel stappen heb gezet, ik weet het niet. Misschien dan maar van 3 tot en met 30 september iedere dag 10.000 stappen zetten?

partner content

Doe jij mee voor het goede doel?

Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met cerebrale parese (CP) is dat topsport. Iedere dag wordt in Nederland een kind met CP geboren en dat heeft jouw inzet nodig! Vorm een team van vier, laat je sponsoren en zet in de maand september iedere dag 10.000 stappen voor een beter leven. Voor jezelf én voor een ander.

Hoe sponsoren?

Het meeste geld dat met Steptember wordt opgehaald, komt uit het sponsoren van de deelnemers door familie, vrienden, kennissen of collega’s. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik daar vrij lang op tegen ben geweest. Het heeft wat weg van een ‘voor-wat-hoort-wat’-principe. Mensen willen wel schenken aan het goede doel, maar alleen als daar een prestatie tegenover staat. Tot laatst een vriendin tegen me zei dat het juist ook iets heel moois heeft. Mensen leveren een (zware) fysieke prestatie om het leven van mensen die iedere dag moeten knokken een beetje beter te maken. En dat is ook precies de insteek van Steptember. “Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met cerebrale parese is dat topsport.”

Een goede motivatie dus om een deelnemer van Steptember te sponsoren of een rechtstreekse donatie te doen. Of stap je zelf lekker mee?

meer informatie

Reageren

Auteur

Anne Meerdink

Anne Meerdink

Anne Meerdink is werkzaam bij GGD West-Brabant als projectmedewerker en onderzoekt de mogelijkheid tot gezondheidsbevordering van mensen.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten