menu

De ultieme playlist voor Alzheimer patiënten

Muziek helpt mensen met Alzheimer. Dat is inmiddels volop bewezen. Daarom heeft Alzheimer Nederland besloten, samen met muziekdatabase Spotify, de ultieme playlist voor Alzheimer patiënten samen te stellen met muziek uit de jaren ’30 tot en met de jaren ’80.

‘Muziekherinneringen’ heet de campagne en in de tweede helft van 2015 stemden er al meer dan een half miljoen mensen op af!

Muziek haalt herinneringen boven

Van Benny Goodman en Bing Crosby uit de jaren ’30 en ’40 tot Michael Jackson en Fleetwood Mac uit de jaren ’70 en ’80. Voor de meesten heel herkenbare muziek. En dat is ook precies de bedoeling. Het is de muziek uit een tijd toen mensen met dementie nog midden in het leven stonden, die herinneringen boven haalt en die iets losmaakt in mensen. En voor familieleden, mantelzorgers en andere betrokkenen wordt het, door Spotify hiervoor te gebruiken, makkelijker om een playlist samen te stellen die hun kan helpen bij de verzorging van hun naasten.

Jouw playlist voor Alzheimer patiënten

Uit het luistergedrag tot nu toe blijkt in Spotify dat het vooral muziek uit de jaren ’70 en ’80 is die het meest wordt beluisterd. Zal je dus ook niet verbazen dat ABBA bovenaan staat met het liedje ‘Dancing Queen’. Maar wij zijn benieuwd naar jouw keuze! Welke muziek roept bij jou herinneringen op? Wat is jouw ideale playlist voor Alzheimer patiënten? Misschien ken je wel iemand waarvoor je een playlist kunt maken of ben je mantelzorger voor iemand met dementie.

Wij horen graag jouw ervaringen met muziek en dementie, maar ook wel liedje bovenaan jouw playlist zou staan als je mocht kiezen. Laat hieronder een berichtje achter of reageer ook op onze Facebook community!

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten