menu

Slecht slapen door hooikoorts en allergie

Slecht slapen, uit onderzoek is gebleken dat mensen met hooikoorts of een andere allergie vaker last hebben hiervan. Ze hebben tot wel twee keer meer kans op slapeloosheid.

Bovendien slapen mensen met hooikoorts gemiddeld minder uren, duurt het langer voordat ze daadwerkelijk in slaap komen én zijn ze overdag vaker slaperig. Maar wat kun je hieraan doen? Hoe zorg je dat je geen of in ieder geval zo min mogelijk last hiervan ondervindt? Pieter Polman van het blog Slaapinfo.nl legt uit wat je eraan kunt doen.

Tips tegen hooikoorts

Om te beginnen enkele tips tegen hooikoorts. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk buitenactiviteiten ’s ochtends voor 10:00 uur inplant. De hoeveelheid pollen in de lucht is dan nog beperkt. Na 10:00 uur, als het warmer begint te worden, ontstaan er door deze opwarming wervelingen in de lucht waardoor pollen verspreid worden. En wat kun je verder doen?

  • Draag ook een zonnebril of een sportbril. Deze beschermen je ogen zoveel mogelijk tegen pollen.
  • Smeer vaseline rond je neus. Zo blijft er zo veel mogelijk stuifmeel plakken
  • Hang je gewassen kleding binnen op om te drogen. Buiten vangen deze pollen op, zeker als de kleding nog nat is.
  • Neem op tijd je medicijnen. Dit scheelt ook een hoop
Slaapinfo banner

Middelen tegen hooikoorts

Naast de praktische dingen die je kunt doen, zijn er ook middelen tegen hooikoorts die je kunt gebruiken. We hebben er een aantal op een rijtje gezet. Last van ernstige symptomen? Ga dan even langs bij je huisarts, want dan zijn er misschien specifieke medicijnen die je kunt proberen.

1. Allerfre

Allerfre tabletten verlicht de verschijnselen van hooikoorts en andere vergelijkbare allergische reacties. Niezen, neusloop, jeuk aan de ogen, roodheid en huiduitslag. Noem maar op.

2. Prevalin Neusspray

Het voordeel van een neusspray is de lokale werking. De neusspray is meteen op de plek waar je last hebt. Prevalin Spray werkt na ongeveer 3 minuten.

3. Pollinosan oogdruppels

Geeft snelle verkoeling en verlichting van rode, branderige ogen en jeuk als gevolg van seizoensgebonden allergische reactie. Ook geschikt voor contactlensdragers.

Slecht slapen door huisstofmijtallergie

Ook andere vormen van allergie, zoals bijvoorbeeld huisstofmijtallergie kunnen de oorzaak zijn van slaapproblemen. Tekenen van huisstofmijtallergie zijn onder andere niezen en een lopende neus. Veel mensen ervaren ook tekenen van astma, zoals een piepende ademhaling en andere ademhalingsproblemen. Het kan ook de oorzaak zijn waarom iemand snurkt. Zorg daarom dat je je allergieën aanpakt zodat je dit voorjaar ongestoord doorslaapt!

Allergie-Check Huisstofmijt is een compleet geleverde test kit voor thuis. De test kent een uniek en gepatenteerd systeem waarmee zelf een allergie tegen huisstofmijt kan worden vastgesteld.

Bron: Slaapinfo

Reageren

Auteur

Pieter Polman

Pieter Polman

Voor zijn blog Slaapinfo.nl schrijft Pieter Polman al enkele jaren uit eigen ervaring over wat goed en gezond slapen is en over de diverse slaapstoornissen die wij kennen. Inmiddels is hij een bekende naam binnen dit onderwerp en wordt hij door artsen, professoren en de medische industrie regelmatig gevonden en gevraagd om met hun mee te denken en te schrijven.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten