menu

Senioren bootcamp

Bij woonzorglocatie De Lauwershof van Magentazorg, weten ze niet van ophouden. Opdrukken, krachttraining, touwtrekken. 13 ouderen tussen de 64 en 94 jaar gingen deze week op senioren bootcamp. En met succes!

Zo lang mogelijk blijven bewegen

Volgens fysiotherapeut Wijnand van den Hoek hoort zo lang mogelijk blijven bewegen perfect bij de visie van Magentazorg. “Omdat een bootcamp tegenwoordig helemaal in is en goed past in onze visie van bewegen en gezondheid, hebben we een speciale bootcamp georganiseerd voor de deelnemers van onze seniorenfitness.” En ook zijn collega Joline Groot beaamt dit. “Met behulp van wat we in de buurt tegenkwamen aan ‘straatmeubilair’ stippelden we een parcours uit. Vanzelfsprekend hielden we bij het bedenken van de oefeningen rekening met de doelgroep. Het gaat er juist om dat iemand traint op zijn of haar eigen niveau.”

Senioren bootcamp bij De Lauwershof

Senioren bootcamp op herhaling

Het weer was goed en het enthousiasme en de motivatie van de deelnemers ook. Dus volgens Wijnand en Joline is de senioren bootcamp zeker voor herhaling vatbaar! “Bewegen is goed voor iedereen, maar zeker ook voor ouderen”, aldus Wijnand. Dat is ook de reden waarom De Lauwershof veel aandacht besteedt aan sporten onder begeleiding. En ook op andere locaties van Magentazorg wordt veel gedaan aan seniorenfitness.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten