menu

Online herinneringen delen na de dood

Online herinneringen delen na de dood. Het klinkt in eerste instantie toch een beetje raar of onpersoonlijk vind je niet? Na het overlijden van een familielid of goede vriend is het laatste waar je je mee bezig wil houden het aanmaken van een account online waar je continue wordt geconfronteerd met dat overlijden. Maar als je er over nadenkt dan is het eigenlijk heel mooi.

Op zich kan het al via bijvoorbeeld Facebook. Maar er is ook een nieuw platform dat speciaal hiervoor is opgericht. Memori heet het en in korte tijd zijn er al bijna 5.000 persoonlijke overlijdensberichten geplaatst, wat duidelijk laat zien dat er een enorme behoefte is aan een plek om herinneringen te plaatsen.

Online herinneringen delen helpt nabestaanden

In slechts één maand tijd zijn er ook al ruim 50.000 steunbetuigingen op Memori geplaatst! En dat is enorm. Memori laat nabestaanden en vrienden herinneringen en reacties delen over de overleden persoon. Het beperkt zich dus niet tot alleen een condoleanceregister. Nee, Memori nodigt mensen juist uit actief hun gedachten, foto’s of video’s te delen en zo herinneringen uit te wisselen die nabestaanden kunnen helpen bij het verwerkingsproces. Het wordt een soort uitgebreide en bonte gedenkplek waarbij iedereen de moeite heeft genomen om iets moois te zeggen en te delen. En wil je er een blijvende herinnering van maken voor de volgende generatie, dan is het mogelijk een tastbaar album samen te stellen, zodat niets verloren gaat.

Uitvaartorganisaties zien de voordelen

Ook uitvaartondernemers zien de voordelen al van een uitvaart community als Memori. Zo wordt de website al bij verschillende uitvaartorganisaties aangeboden als een extra dienst. En ook de communicatie rondom de uitvaart zelf kan makkelijk via Memori worden geregeld.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Heb jij ervaring met een platform als Memori of heb jij ideeën over dit onderwerp? Laat hieronder een berichtje achter.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten