menu

Ongewenst urineverlies bij mannen

Ongewenst urineverlies ken je dat? De meesten van ons zullen nu nee zeggen, maar toch blijkt uit onderzoek dat maar liefst 1 op de 4 mannen last heeft van ongewenst urineverlies. En daar hoef je helemaal niet oud voor te zijn! Deze cijfers gaan over mannen in de leeftijdscategorie 40 plus. Dus als je het nog niet hebt meegemaakt is de kans toch best groot dat je er misschien ooit mee te maken gaat krijgen.

Even wat onderzoeksresultaten

Voor de liefhebbers van wat cijfermateriaal hebben een paar resultaten uit het onderzoek op een rijtje gezet. 1 op de 10 Nederlandse mannen van 40 jaar en ouder verliest ongewenst urine tussen de toiletbezoeken door. En het gaat hierbij niet om een paar druppels urine, maar meer. Maar een grotere groep Nederlandse mannen ervaart andere ongemakken. Zo moet 47% vaker dan vroeger naar de WC en 37% druppelt langer na als ze geplast hebben. Je kunt je voorstellen dat dit natuurlijk niet een onderwerp is waar mannen graag over praten. En dat blijkt ook uit het onderzoek. Het onderwerp is anno nu nog altijd een groot taboe.

Nog meer ontluisterende statistieken

Nu we toch bezig zijn met al die cijfers gaan we nog even door, want het Nederlandse onderzoek geeft nog veel meer wetenswaardigheden, die je normaal niet zomaar boven tafel krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze. Bijna de helft (49%) van de deelnemers aan het onderzoek heeft dagelijks of zelfs meerdere keren per dag problemen rond ongewenst urineverlies. Maar nu komt het: 5% van deze groep verliest per keer een straaltje urine tot zelfs een espressokopje vol! Dit is dus echt een serieus ongemak.

Nadruppelen na een bezoek aan de WC is probleem nummer 1. Dit komt bij zo’n 66% van de ondervraagden voor. Op nummer 2 staat ongewenst urineverlies bij hoge nood met zo’n 32% en op de 3e plaats staat met zo’n 11% ongewenst urineverlies als je moet niezen of hoesten.

[irp]

Ongewenst urineverlies zonder medische oorzaak

Uit onderzoek in andere landen is gebleken dat ongeveer 30% van het urineverlies wordt veroorzaakt door prostaat problemen of andere medische problemen. Dat betekent dus, als je het omdraait, dat er zo’n 70% is zonder medische oorzaak! Niet zo gek dus dat heel veel mannen hun problemen ook liever voor zich houden, waardoor het onderwerp in de taboesfeer blijft. Mannen voelen zich oud door ongewenst urineverlies, schamen zich ervoor én voelen zich onzeker door dit probleem.

Zelfgemaakte oplossingen

Dat mannen soms heel inventief kunnen zijn dat hebben ze bij het bedrijf SCA (moederbedrijf van o.a. Tena Lady, Edet, Tempo en Libresse) met eigen ogen kunnen zien. De doe-het-zelf oplossingen waar mannen vaak mee aankwamen op beurzen of op het hoofdkantoor hadden een hoog Willy Wortel gehalte, maar gaven ook direct aan dat het probleem weldegelijk bestond. De meest eenvoudige oplossing is WC papier om de penis wikkelen en in de onderbroek leggen. Maar los van het feit dat het niet helpt, is het ook uiterst oncomfortabel. Andere “oplossingen” omvatte boterhamzakjes, lege jampotten of zelfs lege tubes tandpasta.

En terwijl voor vrouwen er voldoende oplossingen bestaan zijn die er voor mannen op de een of andere manier nooit gekomen. Tot nu!

[irp]

Inlegkruisjes voor mannen

De oplossing tegen ongewenst urineverlies is niet een boterhamzakje, ook geen WC papier of maandverband van je dochter. Nee, de oplossing heet TENA Men en is speciaal ontwikkeld voor mannen. Het is super dun en daardoor ook onzichtbaar in het ondergoed. Bovendien is het product zwart van kleur waardoor het nog minder opvalt én het heeft een hoog absorptiegehalte. Want juist dat is vaak ook het probleem bij veel van de DIY oplossingen zoals een jampot of boterhamzakje. De hele dag rondlopen met urine op de huid zorgt voor heel nare infecties, waarmee je uiteindelijk nog veel verder van huis bent.

Vraag gratis sample aan

Speciaal voor bezoekers van NED7 kan je nu tijdelijke en gratis sample aanvragen van de TENA Men.

Klik hier en vraag aan!

Tena Men proefpakket

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten