menu

Mini vakantie voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers is er weinig afleiding en rust. Continue ben je bezig met de zorg voor iemand anders. Maar het zou ook wel eens lekker zijn om er tussenuit te kunnen, om aandacht aan jezelf te kunnen besteden. Daarom hebben zorgorganisaties Careyn en Pieter van Foreest, samen met diverse andere organisaties het initiatief genomen om een logeerhuis op te zetten om de dagelijkse zorg even over te kunnen nemen.

Ontspannen aan het strand

Het logeerhuis heet ‘Strandgoed Ter Heijde’ en zonder bewonersvereniging HINT, zorgkantoor DSW en de gemeentes Westland, Delft, Midden-Delfland en Rijswijk was het er niet gekomen. Op zich is het al een prestatie dat zoveel organisaties gezamenlijk één doel hebben weten te realiseren: voor mantelzorgers een plek creëren waar hun naasten voor wie ze zorgen even een paar dagen kunnen ontspannen, zodat de mantelzorger zelf een soort mini vakantie kan opnemen.

Samen bereik je meer

Tijdens de officiële opening 19 mei jl. waren de partijen stuk voor stuk enthousiast. “We gaan ons met elkaar inzetten voor mantelzorgers en zorgvragers”, aldus Marga de Goeij, wethouder van de gemeente Westland. “Samen gaan we ervoor zorgen dat respijtzorg een begrip wordt in de regio.” En Jan Bogaard, voorzitter van de bewonersvereniging HINT riep iedereen op vrijwilligerswerk te overwegen, zodat ze mee kunnen helpen aan dit bijzondere initiatief. Ondanks alle veranderingen en bezuinigingen in de zorg, of misschien wel juist vanwege alle veranderingen en bezuinigingen, is het al deze organisaties gelukt samen te werken om dit initiatief van de grond te krijgen.

Voor mantelzorgers wat rust

Voor mantelzorgers is het vaak lastig om het werk thuis vol te houden. Het is zwaar werk, maar wat het extra zwaar maakt is dat je ook emotioneel betrokken bent bij alles. Daarom is het noodzakelijk dat ook mantelzorgers af en toe even tot rust kunnen komen. Bij Strandgoed Ter Heijde kan vanaf nu deze zorg tijdelijk worden overgenomen zodat de mantelzorger even geen omkijken heeft naar de dagelijkse zorg en problemen. En ook de zorgvrager is er tussenuit, want ook zij kunnen af en toe wat ontspanning en afleiding gebruiken.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten