menu

Liefste mantelzorger van Nederland, wat een helden!

Wie is de liefste mantelzorger van Nederland? Met die vraag startte Zorghotel Vitassist een Facebook-winactie. Ze werden werkelijk overstelpt met reacties.

Opvallend waren de vele berichten over Conny Jansen (55) uit Volkel. Haar verhaal greep hen zo aan dat ze als winnares uit de bus kwam. De prijs was een mini-vakantie in het zorghotel van Vitassist. Hier op NED7 vertelt ze haar verhaal.

Ik doe de verzorging zelf

“Acht jaar geleden stond mijn wereld stil. Dat was op 24 februari 2009. Ik vergeet het nooit meer. Gert, mijn man, werd op zijn werk getroffen door een herseninfarct. Het was helemaal mis. Hij kon niet meer lopen, niet meer praten, lastig slikken en hij kreeg er epilepsie bij. Sinds die dag is Gert totaal afhankelijk van anderen. Hij is halfzijdig verlamd en zit in een rolstoel. Na een periode in het ziekenhuis, revalidatiecentrum en verpleeghuis kwam hij weer thuis wonen. Ik doe zijn verzorging helemaal zelf. Zonder thuiszorg of andere hulp. Aanvankelijk nog in combinatie met mijn eigen schoonheidssalon aan huis. Maar dat was niet meer te combineren. Ik heb mijn werk opgegeven. Vier dagen per week gaat Gert nu naar de dagopvang. Op deze momenten heb ik wat tijd voor mezelf. Zodra hij thuiskomt, is het weer helpen bij alles. Ook ’s nachts. Het is weleens zwaar, maar je komt ervoor te staan en gaat er gewoon voor.”

Zorghotel Vitassist

Vakantie is uitzonderlijk

Op vakantie gaan is er niet bij. Dat lukt bijna niet. Er zijn zoveel voorzieningen nodig om Gert te verzorgen. De mini-vakantie in het zorghotel in Helmond vormt echt een uitzondering. Wat hebben we samen genoten van onze gewonnen prijs. Al leek het nog even mis te gaan. Al dagen was ik hem aan het voorbereiden op de verandering van omgeving. Helaas zorgde de spanning toch voor een epileptische aanval. In plaats van inchecken in het hotel zaten we die dag in het ziekenhuis. Het zorghotel was uiteraard vol begrip en we mochten gewoon een paar weken later komen.”

Volop genoten

“Vanaf het moment dat we binnenkwamen was het een groot warm bad. Bij de receptie wachtten twee personen ons op om te helpen met de rolstoel en koffers. Samen zijn we hierop naar onze kamer gegaan. Daar stond een geweldige bos bloemen klaar. Op de kamer hebben we de gewenste verzorging doorgenomen en vervolgens kregen we een rondleiding door het hotel. Na een heerlijke lunch werd Gert meegenomen naar onze kamer en kreeg ik als verrassing een schoonheidsbehandeling van het hotel. Oh, wat heb ik daarvan genoten! In de avond hebben we samen heerlijk gedineerd in restaurant Op ’t Suyt. Het eten was fantastisch. Ook dit lukt normaal niet zomaar. Vind maar eens een goed restaurant waar je met een rolstoel binnen kunt, en met een invalidentoilet. Die zijn er nauwelijks.”

Liefste mantelzorger van Nederland

“Ons verblijf in het zorghotel was nagenoeg zorgeloos. Op een sanitair ongelukje in de nacht na. En zelfs dat kon onze pret niet drukken. Samen met de verpleegkundige hebben we er om gelachen, en Gert onder de douche gezet en verzorgd. Na een heerlijk ontbijt was het helaas tijd om afscheid te nemen. Alles aan ons verblijf voelde als vakantie voor mij. Ook Gert heeft genoten van onze mini-vakantie. Het zorghotel ziet ons zeker terug. Het is een ideaal adres voor mantelzorger én patiënt.”

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten