menu

Innovatieve oplossingen GGD Twente

GGD Twente gaf eerstejaars studenten van het University College Twente de opdracht om innovatieve oplossingen te ontwerpen waarmee ouderen én vmbo-scholieren weer in beweging komen. Het duurde even voor de studenten, maar de ideeën kwamen er. Keuze genoeg dus voor de GGD om aan de slag te gaan en te zorgen dat ouderen weer in actie komen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Floor Fest, The Wall of de Balance Board? Dat klinkt ingewikkeld, maar de resultaten zijn alles behalve ingewikkeld!

Tikkertje spelen

Een van de ideeën is het behendigheidsspel ‘The Wall’. The Wall is een bord met rondjes die je aan kunt tikken bij het horen van jouw muziek. Klinkt toch als een leuk spel. Sterker nog, het werkt volgens de deelnemers heel verslavend. Dat is precies wat de GGD Twente wilde, want zo blijven de deelnemers volop in beweging. De bedenkers zijn Egbert van Loeffen en Simon Rezelman. Egbert: “Er kan nog wel wat aan verbeterd worden maar we zijn best wel trots”.  Simon vult aan: “We hebben het idee eerst in concept besproken met vmbo-leerlingen van het Gilde College en hoorden dat we wel gebruik moesten maken van licht en kleur om ze aan te spreken”.

Wiebelen

Door jezelf in balans te houden op een plank met afgeronde onderkanten, kun je een balletje door een doolhof begeleiden. “Het is best een uitdaging”, zegt Nynke Tilkema. “We hebben het getest met ouderen en ze kregen het wel voor mekaar.” Dat de slogan ‘Twente in Balans’ wel heel erg van toepassing is op het product is volgens haar toeval. “Maar het kan geen kwaad dat onze productnaam daar goed bij aansluit”, lacht ze.

Innovatieve oplossingen

Docent en projectcoördinator Ingrid Nota zegt: “De GGD gaat drie ontwerpen gebruiken om tijdens evenementen aan ouderen en vmbo-scholieren te laten zien hoe leuk bewegen is.” De studenten begonnen aan het begin van het semester te onderzoeken hoe je mensen kunt motiveren. “Daarop zijn een aantal ideeën ontstaan die nu tot deze concepten zijn verwerkt. De GGD heeft de drie beste concepten uitgekozen”, aldus Nota.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten