menu

Hip hoppende ouderen

In de documentaire ‘Hip Hop-Eration’ bereidt een groep van 30 ouderen zich voor op het Wereldkampioenschap hiphop dansen in Las Vegas. De oudste van de groep is 96 en de rest is niet veel jonger. Wat bezielt deze Nieuw-Zeelanders om dit te doen?

Rolstoel of kunstheup houdt ze niet tegen

Het groepje hip hoppende ouderen staat onder de bezielende leiding van manager Billie Jordan die, voordat ze zich voor de wedstrijd hebben geplaatst, er al heilig van overtuigd is dat de reis naar Vegas doorgaat. Geen rolstoel of kunstheup mag ze tegenhouden. Nog meer dan bij de repetities kijkt de regisseur van de documentaire Bryn Evans bij een paar van de hip hoppende ouderen thuis. Daar vertellen ze wat ze ervan vinden: “De bewegingen vind ik leuk, maar ik ben niet zo dol op de muziek.”

Bijzondere verhalen

Wat de documentaire zo bijzonder maakt zijn de verhalen achter de mensen. Een van deelnemers was vroeger bijvoorbeeld een bekende vredesactiviste, die te voet de VS doorkruiste. Maar ook de problemen in het heden zorgen voor herkenbare situaties. Een dementerende echtgenoot, last van het gebit, een dokter die de reis verbiedt. De weg naar het Wereldkampioenschap in Las Vegas is alles behalve soepel. Maar ook dat maakt deze uitzonderlijke en inspirerende documentaire meer dan de moeite waard om naar te kijken. “Ik heb altijd al dansend willen sterven” aldus één van de deelnemers. Het publiek in Vegas zal in ieder geval iets compleet nieuws voorgeschoteld krijgen!

meer informatie

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten